SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, September 18, 2007

Kraj ljeta u Banjaluci

U Pittsburgh-u je jucer prvi puta ove godine zabijelio mraz. Mnogo ranije nego obicno. Prvi su to znaci da stize jesen. Cini mi se da godisnja doba prolaze brze svake godine. Ili su to znaci da se ostarilo?

Mario se javio ovim kratkim prilogom o odlasku ljeta u Banjaluci. Slucajnost ili ne, ali svijet je manji nego sto mislimo.

Poznato je da u Banjaluci augustovska kiša kaže doviđenja ljetu.

Ove godine je zakišilo posljednjeg dana u mjesecu. Nakon toga je zahladnilo, a poslije, pošto se prethodno pretjeralo u molitvi, Bog nam je poslao takve 'minuse' da su klima uređaji definitivno autirani.

Ipak još uvijek sam u znaku naših banjalučkih vrućina. Nekada smo se osvježavali kod Šukrije (dupli špricer!), pili zaleđeno pivo u Lovcu (tada se nismo znojili od njega), hladili one male tamno zelene lubenice (ah meraka)... a danas su druga vremena, mada nam je još uvijek ostao Gospodin Vrbas (Vrbas je banjalučka konstanta!). Raduje što mu mladi ne okreću leđa. Evo uslikao sam i moju mladu rodicu na našoj rijeci...


Mario

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home