SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, April 15, 2008

Pop-rok maraton u Melburnu

Karmen se javila poslije dugo, dugo vremena. Razlog javljanja, evo procitajte sami:

U petak je u Melburnu odrzan POP-ROCK MARATON - april 2008.

Nastupali su Bijelo Dugme, Bajaga i Instruktori, Crvena Jabuka, Zabranjeno Pusenje, Valentino Band & Grupa Bolero. Koncert je trajao nekih 5.5 sati, grupe su se smjenjivale svakih pola sata a na kraju su svi zajedno otpjevali "Ima neka tajna veza". Sve grupe su dosle u sastavu u kojem danas nastupaju na koncertima sirom bivse Jugoslavije. Koncert je prosao u lijepoj atmosferi, publika je pjevala, mladji su i plesali, cak se na trenutak (negdje u po koncerta za vrijeme nastupa Alena i Bijelog Dugmeta) nakratko zavijorila bivsa jugoslavenska zastava. Mene je kao i obicno, Bebek odusevio.

Kazu da je u Melbournu oboren rekord koji je po posjecenosti drzalo Bijelo Dugme, mada ja nisam imala takav utisak.

Nije nas bilo puno od nase generacije, valjda nemamo vise kondicije za ovakve maratone, mahom je tu bila prisutna generacija nase djece. Vratili smo se kuci iza 2 sata poslije ponoci, umorni, napola gluhi. Nije nam bilo do spavanja. Otvorili smo flasu vina (malo stariji Durif, jos iz proslogodisnjeg obilaska vinarija) i tako odsjedili do 4 ujutro

Napunila sam baterije za jos jednu radnu nedjelju

Pozdrav iz Melburna od Karmen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home