SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, May 25, 2008

St. Louis 2008. - pripreme kod Cerica

Ovo je doba godine kada se u St. Louis-u okuplja banjalucka raja, da se, ovdje u Americi, druze, vesele i tuguju za vremenima i gradom kojih vise nema. Ni ove godine, nalazost, nisam bio u prilici da 'skoknem' na druzenje (sin Davor nas, nadam se, dostojno predstavlja) ali evo uz pomoc Emire vijesti stizu i do vas. Email mi stize kasno jucer a ja ga nisam vidio sve do jutros. Nadam se da ce slika biti jos jer se sinoc druzilo u restoranu Grbic, a danas je velika festa u parku.

Dobar dan Co.

Evo da mi se ne osjecate ostavljeni i usamljeni, saljem prvi izvjestaj iz St. Louisa. Ovdje je danas bilo i malo kisice, nije bilo vruce kao prije ali je atmosfera super. Samo par slika i podatak da su mnogi stigli jos jucer, da je danas u restoranu kod 'Sume' bilo puno svijeta, veterana kao Prezo i Slavica, Ado i Jasna, Seha i njegova kompletna porodica i mnogi drugi, nemam sad vise vremena da nabrajam. Kod nasih domacina Cerica je kao i uvijek puno, slike to najbolje pokazuju a svi u kuci su angazovani da nam naprave boravak sto ljepsim. Sin Jasenko je maestro za rostilj i za sva talijansak jela.

Cao sada, moram da zurim, jer festa pocinje za sat vremena , a moram se malo i podmladiti...ha..ha.

Pozdrav Emira i svi gosti u Cerica kuci.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home