SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, June 27, 2008

Matosevici u Americi

Email ispod (i slika) mi stize jucer pa zurim da ga objavim dok je vijest friska. A bit ce narednih dana jos o ovoj posjeti, cim sakupim materijal.

Generacijo zdravo,

Evo nas po drugi put na ovoj strani Atlantika, prvenstveno u posjeti sinu Ivanu u Torontu, a i mnogim dragim prijateljima koji su se u potrazi za novom domovinom nasli na ovim prostorima.


U Torontu smo proveli dva prekrasna weekend-a sa Vesnom i Antom Anusic.

U New Milfordu smo imali jedan divan weekend kod Zlate i Cadje u njihovom raju.

Tri dana smo tutnjali po New Yorku, cik-cak, uzduz i poprijeko, pjesice. Nas Greyhound nas je provezao kroz Pensilvaniju, pored Nere i Co-a. Nazalost nismo se vidjeli. Culi smo se telefonom. Posjeta nam ostaje obaveza za iduci put.

Na dva dana smo se zaustavili u Ohio, Lorain odakle se i javljamo. Uzivamo u drustvu Jadranke i Zeljke Nanut i njihovog sina Dade. Kako smo obecali, saljemo slike dvojice "ocvalih" momaka, jedan iz Budzaka a drugi iz Trapista.

Od Nanuta odlazimo Zinki i Keci u Minesotu. Krajnja destinacija za ovaj put je Dallas, i posjeta nasim komsijama iz Nove Varosi, Vujicima.

Pozdrav svima, Visnja i Josip

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home