SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, November 22, 2008

Back to YU - Vrelo Bosne

Ovogodisnja posjeta starom kraju i putovanje kroz tri drzave, bez nekog cvrstog plana kada se mora stici na odrediste, pruzila mi je priliku da posjetim mjesta koja sam propustio posjetiti u vremena kada se nije moralo putovati hiljade kilometara da se stigne tamo gdje se naumilo. Tako smo na nasem putu od Mostara prema Sarajevu svratili na Vrelo Bosne, poznato odmaraliste Sarajlija ali i mnogobrojnih turista. Istina je, ovaj put su turisti bili malobrojni jer smo vec usli u drugu polovinu septembra. A nije bilo ni otvorenog restorana gdje bismo mogli popiti kavu ili pivo, sto nam je bio obicaj na svim nasim odmoristima.

Prosetali smo do samog izvora a onda kroz lijepi park preko mnogobrojnih drvenih mostica napravljenih preko potocica i slapova, ‘uhvatili’ u objektiv patke koje su uzivale brckajuci se u mirnom jezercu, uzivali u ‘mirnoci’ okoline. Vrijeme je bilo lijepo, ni toplo ni hladno, upravo onako kako to zna biti u jesen.

Kako nismo nasli mjesto gdje bismo se malo odmorili uz pice, zaputili smo se prema Sarajevu, o cemu cu drugi put. U kameri je ostalo ‘zabiljezeno’ nekoliko slika koje mozete pogledati a kao ‘kulisu’ sam evo pripremio jednu bosansku sevdalinku koju pjeva amerikanka Mery Sherhard, o kojoj cu jednom drugom prilikom. Zato, ljubitelji sevdalinke, ukljucite zvucnike i uzivajte.


Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home