SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, December 30, 2008

S Ajšom i Sakibom Cerić

Jos jedan susret u Zagrebu. Ovaj put smo se, u lijepo oktobarsko poslijepodne, nasli na kavi i 'casici' razgovora sa Ajšom i Sakibom Cerić, Banjalucanima koji od rata zive u Zagrebu. To poslijepodne je vrijeme bilo zaista prekrasno tako da smo tih par sati u basći Gradske kavane na Trgu bana Jelacića uzivali na jesenjem suncu pokusavajuci da se sjetimo svega sto se dogodilo izmedju zadnja dva susreta.

Cerići su već odavno u penziji ali su oboje aktivni, svako na svoj nacin. Ajša se, izmedju ostalog, bavi izradom unikatnih svilenih marama (od kojih je jedna stigla kao poklon u Ameriku). U ono malo vremena sto smo imali na raspolaganju uspjeli smo cak pregledati slike kcerki i njihovih familija koje od rata zive u Njemackoj ali koji ljeta provode u svojim apartmanima na moru.

Sa druzenja je ostalo nekoliko fotografija a ovu jednu sam izabrao za prilog.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home