SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, December 29, 2008

Nasim putem za Chicago!!!

Veoma smo se obradovali kad smo dobili poziv da dodjemo na koncert grupe 'Almirika'. Za USA prilke relacija St. Louis - Chicago se smatra kao veoma kratka. Ponekad to predstavimo po onim nasim prilikama pa bi to bilo nesto kao od BL do Nisa.

Band 'Almirika'je nekoliko puta svirao u STL-u. Tradicionalna BL druzenja, rock Uranak ili cafe Estrada su bila mjesta gdje smo se druzili sa bandom i uzivali u starim dobrim stvarima kao i hitovima sa njihovog novog Cd-a. 

Na sve njihove pozive odgovarali smo tako da ne mozemo doci, hladno je, daleko je a cak smo i zamolili da nam telefonski jednu odsviraju... a nasa ladja je usla u drzavu Illinois i krenula put Nisa! Stizemo tacno pred svirku .....cudan ili zanimljiv koncert, mjesto restoran Sarajevo. Banjalucanin Enes Hubijer, vlasnik restorana je, umoran od svega, odlucio organizuje r'n'r party za svoje prijatelje i za svoju dusu. Private party za 50-tak ljudi. Familija Hubijer je to sve odradila domacinski tako da smo se osjecali, bas, kao kod kuce. Doci u Chicago znaci i prilika za druzenje sa nasim BL prijateljima Sejom Gacicem, Adom i dr. Sasom Kondicem. 

I doslo je vrijeme za ono zbog cega smo dosli.. Al Wody, Dze Ramirez, Zlaja Anarhija i Sri Hare... zestoki ritam od prve stvari. Svirka duza od tri sata i prilika i zadovoljstvo cuti jos jednom stare dobre od EKV, grupe Azra, P.Floyda, Ch. Berrya i dr. uz sad vec poznate hitove banda 'Rodjen 1980-te', 'Drug moj ', 'Ti i ja zauvijek bosanac' i mnoge druge. 'Kasim' je isao nekoliko puta, stvar koja je sve goste digla na igranku. Culi smo i novi hit 'Ti u Svici ja na Majevici'. U tom naponu i ritmu ljudi od zanata nam znaju prirediti i kratki presjek... presjek opste prihvacen... po onim nasim obicajima, svi gore ruke.. 'aaaaaaaaaa Fato mori dusmanke, lele dusmanke'. Bilo je tu puno muzickih zadovoljstva, pamtimo i veoma dobru i zanimljivu blues obradu one stare 'Nikad se necu vratit' u svoj rodni grad', tu noc je sve stimalo. Svi mi koji pratimo band znamo da svaki koncert ide jos jedan poseban, pomalo cudan, presjek 'Milena generacijo' omiljena pjesma majke jednog od muzicara. Pjesma je prihvacena i namjenjena svim majkama i sa zadovoljstvom je zajednicki otpjevamo. 

Proveli smo jos jedno nezaboravno vece u drustvu nasih prijatelja ! 

Drug moj 
Da li znas gdje si,bolan kren'o 
Za Banja Luku, Mostar ili Prijedor 
Cini mi se da smo skupa bili tu 
Koliko je sati u New Yorku 

studio 'STL'














Labels: , ,

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Vrijedno citanja,
Hvala.

Tuesday, 30 December, 2008  

Post a Comment

<< Home