SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, June 01, 2009

60-godisnjaci

Izgleda da ponekad ove nove tehnologije zakazu ili starost uzima svoj danak jer mi je ovaj prilog ispod promakao iako mi Eko 'rece' da ga je poslao jos poodavno. Drugi pokusaj je bio uspjesan i evo rezultata:

Glavni razlog putovanja u Istru je bio sastanak generacije koja puni 60. rodjendan u ovoj godini. Svi smo djaci Tehnicke skole i svoje drugovanje smo poceli daleke 1964. godine tako da drugujemo vec 45 godina. Jubilarci su Marija, Petak, Omer, Brko, Doda i Eko. Esma, Venera, Mira i Emina su ”mnogo” mladje i poveli smo ih da nam poboljsaju prosjek. Omer nam je izabrao hotel Maestral u Istarskom gradicu Novigrad, sto se pokazalo kao pravi izbor. Odlican hotel, pravo drustvo i eto recepta za divnih cetiri dana, koja su proletila a da nismo ni osjetili. Jedan dan je s nama proveo i nas skolski kolega Vilic Hamdija koji sada zivi u Medulinu gdje ima kucu i bavi se turizmom. On je vec 18 godina redovni penzioner, dok mi ostali moramo raditi jos mnogo godina. Dogovoreno je da ovakvo okupljanje preraste u tradiciju. Dakle vidimo se ponovo za 60 godina.

Pozdrav svim Blogerima

Eko

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home