SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, June 22, 2009

Sretan 48!

Subota, 20. 6., jos jedno slavlje: ovaj put rodjendan. Na torti pise 48! Za zene je poznato da od neke godine rodjendane pocnu brojati obratnim redoslijedom pa tako i mi svratismo na jedan takav.

Preksinoc smo, dakle, svratili na proslavu rodjendana nase banjalucanke Mine Coralic, na kojoj su se okupile dvije familije Halimica, Asija, dida Dane, Nera i ja. Slavljenicku 'ekipu' smo zapravo zatekli na trotoaru u Penn Avenue ispred zgrade u kojoj slavljenica zivi: vece je bila prekrasna pa kako je familija Halimic upravo stigla, Mina i Asija su izisle da ih docekaju. Onako svi skupa se zaputismo liftom na 9. kat, u Minim stan.

Bila je to prilika da upoznam i najmladjeg clana familije Halimic, Eldara, s kojim nana Nafa svakodnevno devera dok roditelji, Adis i snaha Dina rade. Kako to izgleda imali smo prilike da se uvjerimo: stan je bio prepun interesantnih stvari koje je Eldar morao dotaci tako da je neko stalno bio zaduzen da prati gdje se mali 'istrazivac' nalazi.

Proveli smo kod slavljenice par prijatnih sati (tortu smo morali probati pa se tako i godine 'pojedose') a ja sam za to vrijeme uspio napraviti nekoliko slika, naravno, za blog. Tako sam ovo nase druzenje na blogu upotpunio s nekoliko novih lica.

Slavljenici Mini zelim jos mnogo ovakvih slavlja makar brojcanik na torti isao u suprotnom smjeru. Sta pise na torti je manje vazno, vazno je da se raja okuplja i veseli.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home