SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, June 14, 2009

Uz 25. maj

Uvijek se trudim da priloge objavim na vrijeme, posebno ako su vezani za neke datume koji imaju za nas posebno znacenje. Medjutim, nedavni put je poremetio redovne zivotne tokove tako da je nekoliko priloga ostalo neobjavljeno a jedan je i ovaj Enisin o 25. maju, danu kojeg se mi stariji jos uvijek sa sjetom prisjecamo.

Enisa je uz prilog prikacila i dvije fotografije: jedna je vezana za 25. majsku paradu a na drugoj su ucenici 2. razreda Gimnazije - Enisin razred. I uz najbolju volju nisam mogao odgonetnuti gdje je Enisa na toj slici.

Dragi Co.

Bliži se 25. maj - Dan mladosti i dan dječije radosti (nekadašnji). Tog dana se sjecaju starije generacije, kao mi blogovci. Predavala se "Titova štafeta" drugu Titu u Beogradu - čestitka za rođendan. Time smo izražavali svoju neizmjernu ljubav prema njemu. Sve se odvijalo uz veličanstveni slet u kome je učestvovala omladina cijele Jugoslavije. Nekad davno i moja strina Mima imala je čast da kao vrhunska gimnastičarka preda štafetu ispred BiH, a moj muž vodio je svoje učenike na slet. Bili su to nezaboravni dani kojih se sjećam s radošću.

Kada sam išla u osnovnu školu, 25. maja imali smo paradu. Išli smo različito obučeni kao na primjer moj razred u narodnim nošnjana. Druge godine bili smo obučeni u likove Diznijevog "Petra Pana". Bilo je to lijepo i bezbrižno djetinjstvo na koje nas potsjećaju ove stare slike.

Na drugoj slici je moj 2. razred Gimnazije. Mi ove godine slavimo 45. godišnjicu mature - nažalost sticajem okolnosti na dvije lokacije Banualuci i Zagrebu.

Enisa

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home