SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, February 24, 2010

Tužna vijest - umro Josip Jelić - Jela

Jos jedna tuzna vijest, ovaj put stize iz Zagreba. Email mi stize on Enise:

Drago Co, izvini nisam znala gdje ovu vijest da stavim pa je šaljem tebi.

21. februara umro je Josip Jelić-Jela u Zagrebu u 76-oj godini života.

Bio je nastavnik prakticne nastave na Elektro školi, gdje sam jedno vrijeme predavala. Bio je to drag kolega uvijek nasmijan, spreman na šalu. Možda ga se neki sjećaju kao nogometaša Željezničara. Ima kćerku Teu, koja se udala za mog dragog učenika i također nogometaša Kršlak Emira.

Sahrana Josipa Jelića je 25.02. u 13h u Odri gdje mu je sahranjena supruga prije dvije godine. U ovakvim prilikama uglavnom se susreću banjalučani u Zagrebu.

Izražavam iskreno saućešće porodici.

Neka mu je laka zemlja.

Enisa

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Porodici Josipa Jelica izrazavam svoje iskreno saucesce
Ibrahim Tabakovic

Wednesday, 24 February, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Radio sam pola godine na Elektro skoli i brzo sam u Jeli prepoznao pravog i iskrenog drugara- pravu "raju". Iako dosta stariji lako se uklapao u drustvo nas koji smo tek stigli sa fakulteta i svojom blagoscu i vedrim raspolozenjem pomagao nam da se brzo adaptiramo na zivot skole i novu saroliku sredinu u kojoj je bilo i staromodnijih ljudi prema kojima se moralo odnositi sa duznim respektom i blagim odstojanjem.
Pridruzujem se svima koji zale za ovim dragim covjekom koji je zracio toplinom.

Sejo Bahtijarevic

Wednesday, 24 February, 2010  

Post a Comment

<< Home