SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, March 31, 2013

Čestitka za Uskrs




Čestitka od Radmile Karlaš koja je stigla jutros:

Svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti želim sretan USKRS.
Radmila

3 Comments:

Anonymous Emira said...

Ova cestitka podsjeca na djetinjstvo i divna sarena jaja sto su nam nase komsinice u Ljubiji poklanjale za jedan i drugi Uskrs. A najljepse bilo kad se sastave pa budu iste nedelje. Pravi praznik za svu djecu.
Sretan Uskrs svim dobrim ljudima katolicke vjere koji ga slave, a sretan i ostalim ljudima dobre volje.

Sunday, 31 March, 2013  
Blogger co said...

Da Emira, u pravu si, nekada su ta slavlja bila čini mi se mnogo iskrenija nego danas. U našoj kući su se svake godine farbala jaja, jeo posvećeni doručak, familija se okupljala. Mi djeca smo se takmičili čije je jaje najjače. Danas mnogi slave da se pokažu kako su pravi vjernici a u stvarnosti žive životima koji sa vjerom nema nikakve veze. Evo da pričekamo do drugog Uskrsa pa nećemo živi ostati od čestitanja političara koji ovakve prilike koriste da se održe na vlasti. Šta češ, takav je život, moramo ga takvog prihvatati jer izgleda da većini odgovara da živi u iluzijama.

U moj kući se ovi praznici održavaju zbog sjećanja na ona lijepa stara vremena jer moju životnu filozofiju je najbolje opisao John Lenon u svojoj pjesmi „Imagine“. Znam da sam u manjini ali tako je. Međutim, ipak mi je drago kada dobijem iskrenu čestitku kao što je ova Radmilina jer znam da ona još uvijek živi u onim lijepim vremenima i da se bori da se ona ne zaborave. Takve prave banjalučke raje koja je slavila sve vjerske praznike je sve manje i samo je pitanje vremena kada će se i ta naša banjalučka tradicija potpuno ugasiti.

A ovo šareno jaje nam je prije par godina poslala Nataša pa sam ga ukrao da uljepšam čestitku. Nadam se da se neće naljutiti.

Monday, 01 April, 2013  
Anonymous Nataša said...

Co, naravno da se ne ljutim, iznenadio si me, ali prije svega obradovao postavivši na blog uz čestitku ovo živopisno, “hlebinsko” uskršnje jaje.
Pozdrav, Nataša

Monday, 01 April, 2013  

Post a Comment

<< Home