SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, April 15, 2013

Mexico



Dok ja samo planiram putovanja i pričam kako ću jednog dana obići neka mjesta, moj komšo Kemo šuti i putuje. Malo, malo, pa skokne negdje. Vidim da mu je USA mala i da često „zaluta“ i preko grane.

Prije par dana stiže Kemo ponovo u Mexico, u jedan od onih prelijepih hotela koje smo nekada gledali samo na TV ili u specijaliziranim magazinima. Reče da slike mogu „ukrasti“ pa ih evo dijelim sa čitaocima bloga. Ima ih toliko da sam neke složio u razglednice. Kemo je pravi majstor fotografije i svaka slika mu je pravo umjetničko djelo i zaslužuju da ih vidi što veći broj ljudi.

Gledam ove prekrasne slike pa mi drago kad vidim da nas ima svagdje. Naročito kada pročitam šta se dešava u našem gradu, gdje ona sirovina iz Laktaša drži raju u mraku kljukajući ih nacionalizmom kako bi zaboravili šta ih je snašlo. A njima izgleda „lepo“ jer malo ko se buni.

Kemi želim još mnogo ovakvih putovanja uz nadu da ću se i ja jednog dana zaputiti njegovim stopama.





 












Labels:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nemam rijeci, bez teksta sam. Ja ovakve razglednice nisam vidjela ni na najekskluzivnijim kalendaru. Ovde seljaci ibosanski Srbi koji su okupirali Istocnu Bosnu na svim festama pjevaju : karadzicu ljubim te u bradu , mjesto sela sad zivim u gradu.
Da sam na Keminom mjestu ja bih pjevala" Karadzicu ljubim te u ruku, sto ne gledam sada Banja luku" uzivajte i obavite operaciju od nostalgije ako vas drma." Pozdrav Saima

Tuesday, 16 April, 2013  

Post a Comment

<< Home