SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, December 13, 2013

Molba

Prije par dana sam dobio email od jednog našeg prijatelja koji me zamolio da pomognemo jednom našem mladom čovjeku koji radi magistarski rad. Toplo preporučujem svima koji misle da bi popunjavanjem upitnika mogli doprinijeti kvalitetu rada na kojem ovaj naš mladi Bosanac radi da to i urade.


Poštovani,

Pred Vama se nalazi anketni upitnik čijim ispunjavanjem učestvujete u istraživanju koje se sprovodi za potrebu izrade magistarskog rada na postdiplomskom studiju iz oblasti poslovnog upravljanja na zajedničkom programu Master of Business Administration Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Scuola di Amministrazione Aziendale iz Torina.

Cilj istraživanja je identificirati faktore koji bi eventualno pozitivno uticali na pripadnike bosansko-hercegovačke dijaspore da deponuju dio svoje ušteđevine u banke u Bosni i Hercegovini čime bi se stvorio investicioni fond koji bi mogao biti stavljen u funkciju razvoja države, kao i spremnost ovog dijela populacije da angažuju svoj intelektualni kapital u istu svrhu.  Pod intelektualnim kapitalom dijaspore podrazumijeva se znanje, sposobnosti, radno iskustvo, kreativnost, inovativnost, mreža poslovnih konataka i poslovna reputacija pripadnika dijaspore.

Podaci dobijeni istraživanjem biće isključivo korišteni u naučne svrhe, a rezultati bi eventualno mogli predstavljati osnov za konkretne aktivnosti i pozitivniji odnos nadležnih institucija i organa upravljanja na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini prema dijaspori, kao i zainteresovanih poslovnih subjekata. 

Anketa se popunjava na anonimnoj osnovi, a pitanja iz upitnika ni u najmanjoj mjeri ne zadiru u privatnost ispitanika niti se tiču imovinskog ili boravišnog statusa u Vašoj zemlji boravka.   Popunjavanje upitnika traje svega nekoliko minuta.

Hvala Vam!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home