SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, September 28, 2015

Slobodna Bosna...

... je najbolji list na bivšim YU prostorima.

Ja se danas raspisala ali uvijek jedva čekam četvrtak da mi Slobodna Bosna dodje na vrata. Uvijek mi uljepša cjelu nedelju ali Senadova "Tjedna hektarica " me često do suza nasmije. 

Znate i sami da sam vam često skenirala neke tekstove. 


Ovaj o Novaku je posebna poslastica. Nećete vjerovati da sam često čula od mladih generacija ovde u Sarajevu da ga ne gledaju jer ne gledaju četnike. Ne živi samo ovde lud narod nego svugdje. Tako i u Njujorku. Oni koji mrze tudje vrijednosti i uspjehe, a šire mržnju, sto se mene tiče nek crknu odmah.


Za fotografiju i postupak Djoleta mogu reći samo: AFERIM DJOLE, a Senad "pogodi u sridu" sa svojim komentarom. Sreća je da nas ima koji ne živimo ne čineći nista, nego pokazujemo 
da ne treba puno mozga da čovjek pokaze poštovanje i ljubav prema svakom ko to zaslužuje.


Pozdrav od radosne Saime zbog ovog teksta.

P.S. Saima je tekst poslala prije nekoliko dana ali sticajem okolnosti dođe na red tek danas.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Made said...

Mozda nije vezano za temu ali iz Bosne je i upuceno fasistima iz SANU-a

https://www.youtube.com/watch?v=GjPSEbMse50&feature=youtu.be

Tuesday, 13 October, 2015  

Post a Comment

<< Home