SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, June 25, 2017

In memoriam - Mirko Vujinović GERMA

Gerna, na rukomentnom turniru 1972. godine

Prije par dana sam dobio vijest od svoga kuma da je u Banjaluci nedavno preminuo Mirko Vujinović-GERMA u 73.godini zivota. Sahrani su prisustvovali mnogi sportaši i rukometaši iz godina 70-tih. Germa je bio najstariji od tri brata-rukometaša iz porodice Vujinovića (Nedeljko - Bracika i Nemanja - Seki).

Bio je izuzetan čovjek, dobričina, dobar drug i prijatelj, uvijek spreman za salu i humor,  svestran sportista a u rukometu je proveo najviše vremena. Sjećam se, kada sam kao junior došao medju seniore, imao sam njegovu podršku i razumivanje.

U ružna vremena 92/93 mnogo mi je pomogao i nikada to ne mogu zaboraviti.

Germa, veliki druže, hvala ti mnogo na svemu, neka ti je laka banjalučka zemlja i počivaj u miru.

Juče, u subotu 24-06, je održan pomen poslije 40 dana, u krugu porodice i prijatelja.

Porodicama Vujinović i Duždagić, supruzi Dubravki, sinu Marku, kćerci Dariji, unučadima i svima ozalošćenim upućujem najiskrenije saučešće.

Sega s porodicom

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Izet said...

Lijepo sjecanje na Germu. Hvala Segi na prilogu. Prije dvije godine sjedio sam sa njim u dvoristu kuce gdje je stanovao, blizu Tri Fenjera u porodicnoj kuci naseg kolege Davora Duzdagica - Dadija. Iako ga je bolest vec nacela on se nije dao i imao je onu prepoznatljivu pozitivnu energije koja je jos uvijek bila prisutna u njemu. Vjerovao sam da ce uspjeti ali rijetka bolest je bila jaca i odnijela sa sobom jos jednog dobrog covjeka, jos jednu osobu koja ce nam nedostajati ali koje cemo se sigurno dobro sjecati.
Iskreno saucesce cijeloj familiji.
Izet

Tuesday, 27 June, 2017  

Post a Comment

<< Home