SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, January 08, 2018

Pasoš


Nisam mogao odoliti da ne prokometiram vijest o pasošu  manjeg blentiteta jer se u potpunosti uklapa u ono o  čemu pišem. Kolika je zasljepljenost mladih u blentitetu govori predstavljanje pasoša nečega čega bi se oni, da imaju i malo mozga u glavi, trebali stidjeti. Ali, odrastanje u okruženju koje se zasniva i hrani nacionalizmom, za posljedice ima upravo ovakve gluposti.

Nedavno mi je jedna osoba, koja češće navraća u Banjaluka pa ima priliku da bolje osjeti stvarnu atmosferu u gradu kod prijatelja i poznanika koji su tamo ostali, pričala kako su i mnogi od onih koje je ubrajala u normalne, pali pod uticaj nacionalizma, neko manje, a neko više. Znam da se ovo moje pisanje ne uklapa u Saimin optimizam da se stvari mijenjaju na bolje ali meni, sa ove daljine, to ne izgleda baš tako.

A što se tiče pasoša, možda bi od njega i bilo neke koristi da je napravljen od mekšeg papira.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home