SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, May 29, 2018

Ismeta u slici i riječi

Vjenčanje sedamdeset i neke i Brana

Za vikend 5. maja dobijem poruku iz Malmea od Ismete Hamzić, pise kratko…. ako ste kući došla bih slijedeći vikend u posjetu, imamo neki praznik pa taj ekstra dan mi odgovara. Odmah nazovem, da provjerim, Brani ništa ne govorim jer bi počela panika, veliko spremanje i slično.  Poslije sat, dva nova poruka, piše .... dolazim u četvrtak 10-og ujutro, Nermin je svesrezervisao od Kopenhagena do Eelde, mali aerodrome u blizini Groningena na sjeveru Holandije, od nas samo 40 km.

Ismeta dolazi...
Pošto su se za taj ‘’duži vikend’’ najavila i dijeca, neke stvarčice sam unaprijed pripremao a u srijedu uveče kažem Brani da dolazi i Ismeta u posjetu. Za paniku i ‘’gužvu prekasno’’ ..... izvukao sam se. Osvanuo je i četvrtak, 10-ti maj, malo sviježiji dan nego prethodni jer je bilo pretoplo, za nas koji više ne podnosimo vrućinu, iscrpljujuće. Odlazimo u Eelde, avion dolazi na vrijeme i dočekujemo Ismetu poslije 11 godina. Naime, 2007-e smo išli na odmor u Švedsku, pa smo navratili u Malme do Ismete i Bedre. To nam je bio prvi susret poslije rata, pun priča i prepričavanja, vikend kratak za sve.

Ismeta u Emmenu 10. maja 2018.
I sada, mislim da sam se ismijao za 10 godina a pričama nikada kraja. Dva dana su brzo prošla. Pronašao sam i jednu sliku sa vijenčanja Hamzića, kada im je Brana bila kuma, iz godina 70- i neke. ‘’Slikovnica’’ može i početi s tom slikom.  Koristim priliku da se zahvalim Ismeti za ovu iznenadnu i prelijepu posjetu, da joj poželim dobro zdravlje i sve najljepše što se može poželjeti !!!!!

Za Branu si uradila najviše, a to i vi same znate.  Još jednom ti HVALA i nadam se da ćemo se slijedeće godine vidjeti u Keukenhofu, na festival cvijeća, jedan dan. Ćao svima i pozdrav i ponovo pretople Holandije !!

Sega



U centru Emmena

Kume

Ne može se bez digitalne tehnike

Pregled slika

Sega u sendviču

Lijep ugođaj

Ismeta i Sandro

Davor, Brana, Ismeta i Sega

Lijep dan kao naručen


Idemo dalje...


Labels:

2 Comments:

Anonymous Dubravka said...

Sega, kao da sam i ja bila tamo, hvala sto si podijelio slike s nama. To samo stare prijateljice i kume znaju, ovakvi susreti su od neprocjenjive vrijdnosti. I sto je zanimljivo, bez obzira koliko je godina izmedju dva susreta to se uopste ne osjeti. Samo se vide odrasla djeca, ustvari mladi ljudi. A price se samo nastave.

Isto kao sto nikakav doktor i nikakva tableta ne moze izlijeciti traume od prije 20 i vise godina, tako niko nije mogao unistiti prijateljstva, on prava.

Pozdrav od Dubravke

Tuesday, 29 May, 2018  
Anonymous sega said...

Dubravka, slazem se s tobom.Nesto sto se "posijalo" na nas nacin, nemoze se unistiti. Ja ponekad (kao sinoc),pregledam svoju arhivu slika i nadjem jos materijala o lijepim susretima. Poslacu prilog. Dotada svima pozdrav i dobro zdravlje !! Sega

Wednesday, 30 May, 2018  

Post a Comment

<< Home