SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, May 22, 2019

O Davoru, tatinim riječima


Sega mi se, kao što je obećao, javio emailom I poslao dosta fotografija s promocije njegovog sina Davora. Predložio je da sav material ubacim u objavljeni prilog ali sam ja odlučio da njegovo javljanje objavim zasebno, posebno zbog većeg broja fotografija.
Evo šta mi Sega piše:

Kao prvo htio bih da se zahvalim svima na cestitkama i lijepim zeljama u nase ime i u ime Davora !!!!!! SVIMA DOBRO ZDRAVLJE I SVE NAJBOLJE  !!!!!!!



Holanđani vole čuvati tradicije, održavati i poštovati štošta iz prošlosti što je potvrda i u dodjelama svih vrsta promocija. Naime, Univerzitet u Amsterdamu (po tradiciji) sve vrste promocija održava u staroj Lutherse crkvi. Ista je izgradjena 1630-e godine od strane izbjeglica iz Belgije, Danske i Njemačke.

Tako je bilo i ovoga puta. Protokol je pročitan na početku i sve se …..”odigrava” po planiranom. U 11:00 sati je bio početak a u 10:45 su ulazna vrata zatvorena !!

Od 11:00 do 11:10 Davor je ukratko izložio prisutnima šta je radio 5 godina, kakve je rezultate dobio i šta se očekuje ubuduće.

Zatim je došla komisija (predvodi je jedna gospodja) i po zauzimanju mjesta, daje im 60 minuta za postavljanje pitanja. Tačno po isteku 60-te minute, čuje se udar njenog štapa o pod i njen glas ….. : Vrijeme je isteklo !!

Prvi puta sam vidio našeg Davora kako prezentira, kako komunicira (naizmjenično s profesorima)….. bio sam više nego ponosan !!

Na kraju je rektor održao mali govor o Davoru, komplimente nije dobio “preko veze”, sve je zaradio svojim dano-noćnim radom, pravim izborom znajući šta može i šta mu “leži”.

Interesantan je bio i komentar rektora ….. a rekao je: da je šteta što nisu prisutni novinari i predstavnici (dvije radikalne partije) da čuju prezentaciju jednog mladića koji je došao u Holandiju prije 25 godina i nije znao ni jednu holandsku riječ !!

Ne mogu a da ne spomenem i Lieke, Davorovu dijevojku, naše treće dijete ili našu snahu …  zovite je kako hoćete, da joj se zahvalim za ljubav, razumijevanje i podršku Davoru da ostvari svoje ambicije !!

Dragi i poštovani blogeri, svima vama kao velikoj i maloj djeci želim sve naj…..naj uz DOBRO ZDRAVLJE !!!!!!!

Slijepčevići !

Bili smo u 1. redu desno

Davorovo društvo

Davorovo društvo pred početak

Davor, 10. maja 2019. godine

Davor, 10-ta minuta

Dolazak komisije

Svi na svojim mjestima

Komisija, devet članova

Davor, 60-ta minuta odbrane

Postavljanje pitanja

Pred komisijom

Uručenje doktorata

Opuštanje

Pred završetak

Slijepčevići

Starci i Sandro

Završetak promocije

Davor - živjeli!

Najbolji drugovi - živjeli!

Lieke s roditeljima i sestrom

Čestitke profesora iz USA

Brana sa snahom Lieke

Riemer ... vrijeme ... protokol


Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Izet said...

Slike sam ponovo pogledao iako mi ih je Sega poslao emailom. Ovo je bas bilo za pamcenje, tata i mama moraju biti ponosni kad se ovako nesto desi u zemljama zapada koje, osim lijepih stvari, imaju i bezbroj zamki za mlade ljude (droga, criminal i dr). Zato je, rekao bih, veliko umijece odgojiti djecu da budu LJUDI.
Posebno zapamtio rektorove rijeci koje upucuje radikalnim, desnim snagama o uspjehu Davora koji je kao izbjeglica stigao u nepoznatu zemlju.
Te desne snage postaju sve glasnije a kod nas u USA jedan od tih je i predsjednik koji mrzi imigrante i gradi nekoliko metara visok zid i niko mu nista ne moze. Zato me strah da ce takvih biti sve vise, a boriti se moramo protiv takvih, Davor je pokazao kako se to radi.

Thursday, 23 May, 2019  
Blogger Saima said...

Kad bi mogla od ovog priloga napraviti neki veći format svega ovoga sto sam pročitala i svih slika koje sam pregledala, pa polijepiti ovim našim glavonjama na radni sto, da se svaki dan pitaju zašto su redovi pred ambasadama za odlazak mladih iz ove zemlje i cijelog regiona. Želim mu puno sreće i zadovoljstva u budućem privatnom i poslovnom životu.
Pozdrav Saima

Thursday, 23 May, 2019  

Post a Comment

<< Home