Jo
š tamo
davne 2006-te Emira nam je poslala prilog o njihovim
prijateljima Perićima koji su se, kao i mnogi drugi,
skrasili u USA. Emira je u svom prilogu spomenula riblji restoran Berekin koji
je Zvonko otvorio u objektu u blizini raskrsnice tranzita i ulice koja vodi na
Lau
š. Kao kroz maglu se sje
ćam restorana jer sam jednog dana do
šao u posjetu Sa
ši koji je u istom objektu, odmah do
Zvonkinog restorana, imao svoj poslovni prostor. Bilo je to doba kada su mnogi
potra
žili sre
ću u
„privatluku
“, pa tako i ja. Vi
še se ne sje
ćam razloga za
što sam i
šao da vidim Sa
šinu radnju ali se sje
ćam da
mi je Sa
ša i tada pri
čao o Zvonkinom restoranu. Na
žalost, nisam imao sre
ću da probam Zdravkove specijalitete a
siguran sam da se to ne
će
nikada dogoditi jer je i Zdravko, kao i ve
ćina onih
koji navra
ćaju na blog, daleko od grada
kojeg je volio i gdje se skrasio. U njemu su sada neki drugi ljudi, a i
restorani nisu oni u koje smo nekada navra
ćali.
U nedavnom razgovoru mi Saša ispriča jednu dogodovštinu vezanu za Zvonka i njegov
restoran a jučer od Zvonka dobih isječak iz novina (vjerojatno banjalučkog Glasa iz decembra 1990-te) u
kojoj Slavko Podgorelec piše o
egzotičnoj ribi koja se našla na meniju Zvonkovog restorana. Njegov
restoran je inače bio poznat po tome što je služio samo morsku ribu koja je svakog dana Zvonki stizala iz
Splita. A sabljarka, o kojoj se u članku govori,
je u Jadran stigla iz velikih daljina, da bi završila u
tanjurima ondašnjih Banjalučana, ljubitelja morskih specijaliteta.
Ovaj prilog o sabljarki je samo uvod u par priloga u kojima će biti riječi o Zvnokovom hobiju koji će,
nadam se privaći pažnju posjetilaca bloga.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home