SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, August 30, 2020

Z - Safety Hammer

Danas nastavljam s predstavljanjem izuma našeg sugrađanina Zvonka Perića, koji je rođen u Puli, lijepom gradu u Istri, mome novom komšiluku.

Zvonko mi je još davno poslao tekst o svom izumu na engleskom jeziku a ja sam ga preveo kako sam najbolje znao i umio. Nadam se da mojim prevodom objašnjenje Zvonkovog izuma nije izgubilo na jasnoći.

Z sigurnosni čekić


U našem svakidašnjem životu svjedoci smo mnogobrojnih ubistava i samoubistava pištoljem. Uprkos ogorčenosti i kritika javnosti, te obećanja da će se nešto uraditi vezano za kontrolu korištenja oružja, broj ubistava i samoubistava se povećava svakim danom a oružje je dostupno svakom ko je zainteresiran.

Ubijeđen sam da se broj ubistava može smanjiti za najmanje 70% uz pomoć moga izuma Z Safety Hummer.

Z Safety Hammer je veoma lagan za korištenje: njegova ugradnja i uklanjanje iz pištolja je veoma jednostavno i traje samo 3 5 sekundi.

Korištenje Z Safety Hummer-a se posebno preporučuje familijama s malom djecom i tinejdžerima jer ako se i dogodi da se pištolj nađe u njihovim rukama, zahvaljujući Z Safety Hummer-u, on postaje bezopasan.

Osim za familije s djecom, Z Safety Hummer se preporučuje i osobama sa slabim živcima jer ih Safety Hummer ograničava da iskoriste pištolj kada su ljute. Drugim riječima Safety Hummer im daje dovoljno vremena da se smire i odustanu od svoje namjere.

Opis pronalaska

Moj pronalazak se može opisati kao sigurnosni dodatak pištolju. Preciznije, pištolj koristi „čekić“ (hummer) da udari u metak, koji se na taj način ispali. U većini izvedbi, ja bih okarakterizirao čekić kao zakretnu polugu s donjim dijelom koji je povezan s okidačem i glavom koja udara u metak. Osnova i glava su na suprotnim stranama tačke okretanja. Dok je većina čekića u pištoljima napravljena iz jednog dijela metala, moj čekić bi se sastojao od dva dijela, gdje je prvi dio ugrađen u pištolj, dok bi se drugi mogao vaditi. Prvi dio bi sadržavao osnovu, dio za prihvatanje stožera igle i klatno glave, koje bi činilo dio glave. Ukljanjajući udarni dio glave bi se mogao ubaciti u klatno glave. Kada se ubaci, udarajući dio bi obezbijedio puno funkcioniranje pištolja a kada je izvađen, u pištolju ne bi bilo komunikacije između okidača i metka. U mojoj specifičnoj izvedbi, jezičak na dijelu glave bi uzrokovao frikcijsko djelovanje dijela glave i klatna i na taj način siguro držao čekić.

In our every days life we are the witnesses of numerous murders and suicides using the guns. In spite of the public bitterness and critics and promises that something is going to change in Gun control, the number of murders and suicides increases from day to day, and guns are accessible to everyone who wants it.

I assure you that using my "Z - Safety Hammer" could decrease the number of murders for at least 70%. Therefore I recommend it to everybody who has a gun in his home.

" Z - Safety Hammer" is very easy to use: Its installation as well as its separation from the gun is very simple and it takes only 3-5 seconds to handle it.

Using the "Z - Safety Hammer" is especially recommended for families with the small children and teenagers because even if the fun eventually comes in their hands, thanks to the "Z - Safety Hammer " the gun becomes harmless.

Besides for the families with the children, using "Z - Safety Hammer" is recommended for the people with the bad temper since the "Safety Hammer" prevents them from using the guns in anger. In other words, "Safety Hammer" gives them enough time to calm down and to over their reactions.

DESCRIPTION OF THE INVENTION AND THE PRIOR ART

My invention is described as a safety device for a handgun. Specifically, a handgun uses a hammer to strike the bullet, causing it to fire. In most embodiment s, I would characterize the hammer as a pivoting lever, with a base portion that is engaged with the trigger and a head portion which strikes the bullet. The base and head portions are on opposite sides of the pivot point. While most hammers in handguns are a unitary piece of metal, mi device would comprise two parts, with the first part being permanently mounted in the handgun and the second part being removable from the handgun. The first part would include the base portion, a portion for receiving a pivot pin there-through, and a head stub, which would comprise a part of the head portion. A removable striking portion of the head portion would be insertable into the head stub.

When inserted, the striking portion would provide the bullet-striking feature, but, when removed, the handgun would lack a communication between the trigger and the bullet. In my particular embodiment, a tang on the head portion would cause a frictional engagement of the head portion into the head stub, holding the hammer securely.

Zvonko Perić

0 Comments:

Post a Comment

<< Home