SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, March 07, 2006

Rus

Jos jedan prilog Dzindica. Ovog puta je fotograf 'uhvatio' Sasu i naseg skolskog kolegu Zdravka Suhajceka (poznatijeg pod nadimkom Rus), na gradskom mostu u Banja Luci u ljeto 2005. (ovo detaljno objasnjenje lokacije je za one mladje koji su neke stvari zaboravili ili mozda nikad nisu ni znali). Nas kolega je svoj nadimak dobio jer je jedini u nasem razredu ucio ruski jezik.

Ne mogu a da se ne sjetim tih srednjoskolskih dana kada smo Rus i ja zajedno isli u skolu. Veoma cesto bi, na putu kuci iz skole, obicno uvece, svratili kod Muje na cevape. Vec su nas dobro poznavali i sindikalna porcija (cijela lepinja sa dvije table cevapa) bi se odmah pripremala, cim bismo nas dvojica stala u red.

Ocekujem da ce Dzindici prokomentarisati ovaj snimak i poslati nam malo vise informacijama o Rusu i njegovj familiji. Ko zna, mozda i Rus priviruje na ovaj nas blog pa se javi s par rijeci.

Labels: , ,

1 Comments:

Blogger Doda said...

prvo na sta sam pomislio kada sam vidio legendarni kozaracki radni par:
obojica gledaju u kristicevica koji kaze;pozurite za pola sata je smjena na kozari.rus ga gleda i lukavo se smjeska a sasi nije jasno pitanje.

Monday, 13 March, 2006  

Post a Comment

<< Home