SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, March 20, 2007

Jos jednom LA

Posto vidim da prilozi turisticke prirode ne iritiraju nikoga, a ja sam vec par puta kritiziran da podizem temperaturu, evo danas se i ja javljam s jednim takvim. Medjutim, ne mogu obecati da se uskoro necu vratiti nekim drugim stvarima koji za mene imaju daleko vece znacenje.

Hocu da se nadovezem na Emirin prilog o Los Angeles-u iz kojeg smo se vratili prije par nedelja, ali ni tog puta u LA ne bi bilo da me sudbina ne dovede na ove prostore. Ali eto, recimo da sve to zaboravim i da se okrenem lijepim stvarima, bar za trenutak.

Put nas navede u ovaj veliki grad na obali Pacifika jer smo isli u posjeti kcerci Sanji koja se nedavno skrasila na zapadnoj obali. Istovremeno smo taj posjet iskoristili da svratimo do nasih prijatelja Rade i Jaska, koji iznenada postadose nezaobilazna atrakcija ovog grada: za nas Bosance veca nego Hollywood. Eh da su znali sta ih ceka, vjerojatno se ne bi mrdali iz Baltimora. Ali sta ces, tako im grah pao pa se nema kud.

Cetiri dana boravka nisu bila dovoljna da se razgledaju sve ljepote i znamenitosti ovog grada ali i ovaj kratki posjet je bio dovoljan da se stekne slika o zivotu na zapadnoj obali, toliko drugacijem od onog u Pittsburgh-u.

Prvi dan smo svratili na UCLA (University of California, Los Angeles) gdje Sanja odradjuje svoj internship, i nakratko ga obisli. Iako je padala nekakva sitna, dosadna kisica, kampus nas je impresionirao, kako velicinom, tako i uredjenoscu i opremljenoscu. Vecina zgrada kampusa je izgradjena u istom stilu. Iako se moze primijetiti da su mnoge gradjevine novijeg datuma, sve su gradjene u istom stilu tako da je cjelina ostala nenarusena nakaradnim zgradama koje strse medju ostalima. Ne zvuci li vam ovo nesto poznatim?

Imalo smo prilike kratko posjetiti zgradu u kojoj Sanja tranutno odradjuje svoj internship: Athletic departmant, u kojoj jedan veliki dio zauzimaju mnogobrojni trofeji koje su sportasi ovog univerziteta osvojili svih ovih godina. Popis izvanrednih sportasa, bivsih studenata ovog univerziteta je impresivan. Primijetio sam, na primjer, da je jedne godine na jednoj od olimpijada ucestovalo 55 studenata UCLA-a. Mislim da samo ovaj podatak govori mnogo toga.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home