SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, April 08, 2007

Sretan Uskrs

Cini mi se da godine prolaze sve brze i brze: jos ne tako davno je Sanja bila zaduzena za farbanje uskrsnjih jaja a ove godine je posao spao na nasa ledja. Ova lijepa tradicija se i u novom kraju nastavlja, makar ne na isti nacin kao nekad.

Iako familija nije na okupu kao nekad, ipak se Uskrs proslavio u dragom drustvu. Jasna i Izet nam obavezno uljepsaju ovu svetkovinu koja se u mojoj familiji slavila od kako znam za sebe. Evo proslo je dva a ja pokusavam da prije spavanja napisem bar nesto, da ovaj lijepi praznik ne bi ostao nezabiljezen.

Nekada davno su to bilo doba kada se mnogo vremena provodilo u farbanju jaja, koristeci razne tehnike. Mi djeca iz komsiluka smo organizirali takmicenje cije ce jaje biti najljepse ukraseno. Bilo je tu svakakvih 'kreacija' i nije bilo lako donijeti odluku o pobjedniku. Da ne kazem da su se neki koristili 'nedozvoljenim sredstvima', 'podvaljujuci' jaje koje su dobili od nekoga drugoga.

Cije ce jaje pobijediti u tucanju je takodjer izazivalo dosta uzbudjenja. Porazena su, naravno, zavrsavala u nasim stomacima.


Danas se drugacije zivi, sve manje se ima vremena za stare obicaje. Tako i ovogodisnja uskrsnja jaja ne bi imali sanse u 'izboru mis' ali evo ih ovdje da ukrase ovaj prilog.
Svim onima koji slave ovaj blagdan zelim da ga veselo proslave u drustvu familije i prijatelja, ma gdje je u ovom trenutku nalazili.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Zdravo Co
Tebi i tvojoj obitelji kao i svim blogerima i njihovim obiteljima koji slave Uskrs zelimo sretne blagdane.
Pozdrav Amila i Sejo

Sunday, 08 April, 2007  

Post a Comment

<< Home