SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, July 24, 2008

Nostalgična - TBF

Majda se nedavno javila kratkim emailom i tekstom o jednoj muzičkoj numeri koju predlaže da poslušamo:

Evo, ulovila sam malo vremena da se javim,...

Kada je pocela "muzicka numera" na blogu pomislila sam odmah na ovu pjesmu koja mnogo govori. Mnogi ne vole ove "nabrajlice", ali ovako nesto mislim da ce svatko poslusati. Mislim da vecina ljudi koji zive na ovim nasim prostorima zna za Splitsku grupu TBF ali vecina Vas "preko bare" mislim da ipak nije cula. Pa evo ako mozete skinuti i staviti na blog, mislim da vrijedi. Melodija je vec dobro poznata, a novi tekst je ako nista drugo onda nostalgican i istinit.

Puno pozdrava svima od Majde!

Nostalgicna - TBF

Numera se potpuno uklapa u ova turbulentna vremena kada svi imamo neke svoje istine. Za grupu TBF nisam nikada čuo i ovo mi je prvi susret s njihovom muzikom. Sta reci o momcima koji kroz ovu pjesmu opisaše našu prošlost, našu sadašnjost, a govore i o našoj buducnosti. Ja bih samo rekao, svaka čast. Reći tako mnogo u tako malo vremena mogu samo izuzetni. Nekima ni kilomentri papira nisu dovoljni da kažu šta zele reći a ovim momcima su bile dovoljne samo tri strofe da kažu sve.

Znam da ima onih koji ce naći hiljadu razloga da poreknu istinu koju momci iz TBF-a tako lijepo izrekoše. Takve jedino mogu da žalim jer za njihovu bolest lijek još nije pronadjen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home