SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, August 06, 2008

Drugo iznenadjenje je bila Ivančica (op. Raus). Došla je ljepša nego ikada, prava Barbika. Besprijekorne linije, garderobe i šminke, niko joj ne bi dao više od 30-tak godina. Ona živi u Italiji ... , Italijan je iz Istre zna naš jezik … Bude ( op. Nikic Budimir) je poslao lijepu poruku Zorici (op. Radic) na mobitel …u penziji je ali je rekao da će za 50 i dalje sigurno dolaziti…

Georgijević Dragan (op. svirao solo gitaru u Meteorima) se javio Savki (op. Savic Mladen) i rekao da mu je zubar obečao da će mu zubi biti gotovi do 02.06. ali ga je prevario, na što sam ja rekla da ih nije imao ni kad smo išli u školu. Savka mu je ponudio da dodje i da će mu on dati jednu svoju rezervnu protezu.

Tu je bilo dosta smijeha i direktor je imao lijep dan a ja sam mu rekla da smo mi bili prvi razred u školi koji je počeo demokratiju na ovim prostorima (stalno smo bili kažnjavani) i da nas je jedan veći broj bio ponavljača, kao i moja malenkost i da smo od tog razreda napravili generaciju koju ni jedan profesor nikad nije zaboravio. Onda je on počeo o svakom čitati napomene: tu je bilo svašta ali kad je pročitao za Bisu (op. Biserka Drlja) "zatečena u razredu bez kecelje " to je bio vrhunac smijeha.

Stupili smo u vezu sa prof. Oliverom koja živi u Pazovi kod Novog Sada i koja je sviju pozdravila i rekla da je žalosna što ne može doći jer je već stara i bolesna za takvo putovanje.


Memišević (op. Sakib, zivi u USA) se nije nikome javljao ni mailom a ni prilikom posjete ovamo. Vjerovatno su mu informacije o ovoj organizaciji došle sa zakašnjenjem.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home