SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, March 08, 2012

Sretan 8. mart


Najljepse zelje za 8. mart, medjunarodni dan zena

uz jednu divnu muzicku podlogu.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hvalaaaaa Milane !

" Zaljubljena zena ," prije mnogo godina moja omiljena pjesma, a i sad je rado slusam.
Sta cu, kad sam sentimentalna.

Nada

Thursday, 08 March, 2012  
Anonymous Anonymous said...

Ja sam u Sibeniku.* Mart sam provela sa Vicinim rodicama u jednom restoranu prema Skradinu.Jos dolazim sebi.Same zene.Dalmatinke su nevjerovatne.Sve generacije neumorne, nevjerovatna energija.Ja ih zafrkavam, da sa Dalmetincima nesto nije u redu.Ne trose ih dovoljno.Preporucam da ih posalju na skolovanje u Bosnu, pa da malo poprime bosanskih osobina.(Jesil, mala ljubila do sada, jesi jesi al Bosanca nisi. )Moj Vice je vec 65 god u Bosni.Ne treba komentar.
8-og Marta do podne smo se izlezavali na rivi na suncu.Sve su zene hodale sa cvijecem.Pocetkom 90- tih i malo duze bio je ukinut ovaj praznik.Tako pricaju.Ali kad zene nesto hoce, tu nema ni demokratije, ni vlasti, ni drugih zakona osim nasih.
Nevjerovatan prizor.Lijepa mlada casna sestra sa crvenom ruzom u ruci.Divan kolorit.crno - bjela odora i crvena ruza.Na Balkanu je uvijek nesto izmedju.Ne znam je li se taj prizor mogao vidjeti u socijalizmu.
Pozdrav Saima

Sunday, 11 March, 2012  
Anonymous Anonymous said...

HVALA CO,na čestitci.Lijepa su sjećanja na 8.mart u prošlosti.Naveliko se slavilo po firmama uz bogatu trpezu i obavezni "kuranfil" kako bi znao reći moj otac.Onda bi ispričao vic"ŠTA SI PERO UZEO ŽENI ZA 8.MART?!100 DINARA,NIJE IMALA VIŠE U TAŠNI"Žene bi u neka doba otišle kući za obavezama,a muškarci bi još dugo slavili.U mnogim firmama su žene putovale na 3 dana sa turisićkim agecijama i tako otišle od svakodnevnih obaveza.Saima spomenu Šibenik, što me potsjeti na jedan davni 8.mart kada su u B.L. doputovale žene šibenske banke.Tako su došle moje 2 prijateljice iz studentskih dana Vinka i Gordana.Zaželjele su vidjeti Ferhadiju džamiju i tada sam i ja vidjela tu staru "ljepoticu" prvi i zadnji puta.U novim državama se nije više slavilo.Odjednom su nestali CRVENI karanfili,jer je za primitivce to bio komunistićki znak.Ovog 8. marta vidjela sam puno žena sa crvenim karanfilom u ruci.Pušu neki novi vjetrovi.A meni je moja učenica Milena Vučić iz daleke Australije poslala novac da si 8.marta kupim zumbule njeno omiljeno cvijeće.NIKAD NE ZNAŠ TKO ĆE TE OBRADOVATI JEDNOG DANA.ENISA

Monday, 12 March, 2012  

Post a Comment

<< Home