SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, November 30, 2012

Protesti u Banjaluci

 
 
Iz kisne Banjaluke stizu vijesti: raja se buni. Radnici iz javnog sektora, kako to strucnjaci kazu. Oni sto zive na grbaci drugih (cast izuzecima, u koje ubrajam ucitelje, nastavnike, profesore i jos neke). Razlog: vlast im smanjuje plate za 10% zbog ekonomske krize koja kuca na vrata.
Gledam slike pa ne mogu da vjerujem. Vidim neke cudne parole. Vidim, ima i policije. One iste sto je zadnjih par mjeseci branila grupi okupljenoj oko Picinog parka da protestvuju. Nisu im dozvoljavali da uznemiruju predsjednika jer on ima veoma vaznog posla. Da ih brani od onih iz Sarajeva jer im oni rade o glavi. A sada se i oni uhvatili u izdajnicko kolo pa protestiraju. Zanimljivo. Ko bi to mogao ocekivati. U blentitetu koji snaznim koracima grabi ka boljoj buducnosti. Jos od devedesetih. Kada nas otjerase.

Nedavno sam napisao da se nacionalizam ne moze namazati na kruh ali mnogima to ni danas nije jasno. Onima sto danas prosvjeduju u Banjaluci bih predlozio da se prisjete svojih radnih kolega, komsija, prijatelja, koje su devedesetih ‘ispracali u svijet’ (neki puni odusevljenja, vecina cuteci), misleci da ce time rijesiti sve svoje probleme. Sjetite se toga kada vam se drug Mile obrati (a valjda ce, jer bez njega i njegovog stava u manjem blentitetu se ne moze otvoriti ni javni WC), da vam objasni kako je vaznije imati velelepnu zgradu vlade i do nje isto tako velelepnu zgradu televizije, jer one su vasi najveci proizvodjaci ‘hrane’. One duhovne, kojom vas hrane vec vise od dvadeset godina. Jer kada je covjek duhovno sit, obicna hrana, ona koja se jede je manje vazna. Zar ne. Sjetite se onoga cije ste slike lijepili po zidovima spavacih soba, na sajbe auta, kamiona, autobusa…, koji je prije dvadesetak godina govorio da cete jesti korijenje ako treba. Samo da imate drzavu. Pa eto, imate je. Jest’ da nije drzava vec blentitet ali to mu nekako dodje nekako na isto. A sto se tice vasih protesta, zelim vam da uspijete, kao sto smo mi uspjeli devedesetih, kada smo hodali za mir pa sada sve ovo sto se dogadja u rodnom gradu pratimo iz toplih kuca i stanova. Mozda ce i vama biti bolje da nagulite ‘preko grane’ jer bi se zelja vaseg velikog vodje (onog prije MIleta) mogle ostvariti.
A sto se tice Mileta, naci ce on vec nacina da nezadovoljnike umiri. Ima on u svom bogatom repertoaru objasnjenje za sve. Jedino ne znam kako ce sada u sve ovo uvuci vehabijsko Sarajevo kada sa fotografija vidim da mu se i policija buni. Mora da su to neprijatelji manjeg blentiteta ubaceni sa strane!

Napomena: posto sam vec postao poznat da kradem od drugih, tako i ovaj put ukradoh slike sa 6yka.com jer svojih nemam. Nadam se da mi nece zamjeriti.

Organ sa zastavom

Ko to kaze, ko to laze...
 
Najveca fabrika u blentitetu
 


Putuj Evropo...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home