SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, June 16, 2013

Ni mi stari se ne damo

Na blogu sam već više puta pisao o našoj mladosti koja se izuzetno dobro snašla u novim sredinama. Pisao sam o najboljim đacima škola, diplomcima na najpoznatijim univerzitetima svijeta, našim mladim magistrima, doktorima nauka…Pametan smo mi narod i žalosno je što svi ovi uspjesi nisu našli plodno tlo tamo gdje su trebali. Ovako, svijet je sretan što ih je dobio a u staroj domovini za njih nema mjesta. Tamo pamet, znanje i predani rad nisu na cijeni.

Nisu samo naši mladi pronijeli ime naše domovine po Amerikama, Evropama, Australijama  i drugim kontinetima. Ni mi, stari, se ne damo. Istina, o njima sam manje pisao ali to ne znači da su naši uspjesi manje vrijedni. Posebno ako znamo koliko je trebalo napora da se pod stare dane savlada jezik, uklopi u nove sredine, razumije poslovna folozofija.

Evo ovih dana mi stiže vijest kako je moja prijateljica i komšinica ovdje u Pittsburgh-u Jasna proglašena radnikom mjeseca u velikoj bancy BNY Mellon. Kako se radi o prvom priznanju ove vrste dodijeljenom zaposlenim u odjeljenju Human Resource koje ima zaposlene u New York-u, Boston-u i Pittsburgh-u, to ovo priznanje još više dobija na vrijednosti.

Jasni upućujem iskrene čestitke s željom da s dobrim radom nastavi do skorašnje penzije.


5 Comments:

Anonymous seag said...

Bravo kuma !!!!!!
Nisam ja tebe bez veze izabrao za kumu....ha..ha..ha.. Malo sale.
Iskrene cestitke od nas iz Holandije.
Sega i brana

Sunday, 16 June, 2013  
Anonymous Emira said...

Co, stavi ono 'like' sa facebook pa da mi lijeni mozemo samo like I ne trebamo komentarisati. Ovo mislim onako, poluozbiljno, polusaljivo.
Jasni cestitke od srca.

Sunday, 16 June, 2013  
Anonymous Nataša said...

Iskreno i od srca čestitam Jasni.

Sunday, 16 June, 2013  
Anonymous Anonymous said...

Interesantno dvije uspješne žene i nagrađene za svoj rad imaju isto ime JASNA.Pridružujem se čestitkama uz pozdrave i dobre želje.Niskana

Monday, 17 June, 2013  
Anonymous Anonymous said...

Draga Jasna,
pridruzujemo se iskrenim cestitkama.
Mirjana i Zeljko

Monday, 17 June, 2013  

Post a Comment

<< Home