SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, May 17, 2014

East End Food Coop

Nera bira čajeve
Nedavno nam se Emira javila prilogom o trgovini u njenom mjestu u kojem se može naći svega i svačega a danas vam predstavljam jednu pitsburšku trgovinu u kojoj se snabdijevamo speijaliziranim namirnicama i u koju Nera navrati par puta godišnje. East End Food Coop je omanja trgovina smještena na samom rubu dijela grada koji nije na najboljem glasu i nije nam usput ali kako se radi o jedinoj takvoj trgovini u Pittsburgh-u i okolini drugog izbora nema.

Prošlonedeljni odlazak na humanitarnu šetnju ekipa je iskoristila da skokne do trgovine i snabdije se čajevima, prirodnim medom, organik rižom, grahom i ostalim namirnicama i mirodžijama koje se ne mogu naći na drugim mjestima. Iskoristio sam priliku da, čekajući dok Aida, Jasna i Nera obave kupovinu, napravim par snimaka „ekskluzivno“ za blog.

Nedavno sam u lokalnim novinama pročitao vijest da postoji mogućnost da se ista trgovina otvori u mom "selu" što bi nas posebno obradovalo. Tada bi u kupovinu mogli ići češće a uštdedjeli bi najmanje sat vremena vožnje u jednom i drugom smjeru.


Uzmi koliko ti volja

Aida pronašla "pravu" rižu

Svako traži šta mu paše

0 Comments:

Post a Comment

<< Home