SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, May 12, 2014

Race for the Cure

Bosanska ekipa s Oaklandom u pozadini
Mi izbjeglice iz Bosne u USA imamo jako različito mišljenje o zemlji koja nas je primila i dala nam šansu da ponovo stanemo na naše noge, istina, neki u pedesetim i sezdesetim, kada smo se trebali pripremati za penziju. Mišljenja idu od onih veoma negativnih, do vrlo pozitivnim, ovisno kako se ko u novoj sredini snašao. Međutim, solidarnost i pomoć onima kojima je ona potrebna su veoma prisutni u životu običnog američkog građanina i o tome bi se svi trebali složiti.

Prošle nedelje,na Majčin dan u Pittsburghu se održala 22. humanitarna šetnja i trka pod nazivom Susan G. Komen Race for the Cure. Cilj šetnje i druženja je prikupljanje donacija za financiranje istraživanja raka dojke i različitih tretmana liječenja, te educiranje u cilju ranog otkrivanja raka pomoću testiranja. Ove godina u šetnji je učestvovalo više od 24 hiljade učesnika uz više od dvije hiljade žena koje su ga pobijedile.

Među učesnicama ove godine se našlo i nekoliko naših sunarodnjakinja. Nera je bila zaduženja da ovjekovječi druženje i od mnoštva fotografija izabrao sam nekoliko.


Jasna i Aida

Jasna i Nera

Nepregledna masa šetača

Sandra, Aida Dž. i Nana

Ekipa u šetnji

I one šeću

Nera ispred spomenika Westinghouse-u

U blizini botaničke bašte

Jasna, Aida T., Nera i Sandra

Nana, Jasna, Aida T., Nera i Sandra

Ekipa u gro planu

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Nada said...

Dobar je osjecaj kad radimo nesto sto smatramo korisnim. zato sve pohvale ucesnicama akcije.
..................................
Normalno je biti krtican prema sredini u kojoj se zivi, ali treba malo spustiti ljestvicu prema zemljama udomiteljicama, pogotovo kad se ima u vidu da su mnogi od nas sacuvali zivu glavu zahvaljujuci njihovoj volji da nas primi. Uostalom sanse za povratak postoje i sad, pa tko voli nek' izvoli. Pogotovo to vrijedi za one koji su vani stekli uvjete za mirovinu.
Ja bih i prema BL bila manje kriticna da su me samo pustili da izidjem k'o covjek, sa svojom obitelji i imovinom.
Nada

Wednesday, 14 May, 2014  

Post a Comment

<< Home