SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, June 28, 2015

Pittsburgh ovih dana uhvaćen Keminom kamerom

O Kemi Bajagiloviću i njegovom hobiju sam već jednom pisao a danas se ponovo vraćam na istu temu s razlogom. Naime, Kemo mi je poslao tri prekrasne fotografije downtowna Pittsburgha snimljene ovih dana kada ga tamni oblacima već danima pritišću. Ovog juna nam se nešto ne da. Oblačno je i kiša pada gotovo svaki dan. Dok za mene to znači da više vremena provodim u kući, za Kemu je to novi izazov. Luta okolo, „rasprema“ svoj fotoaparat i bira kutove snimanja kako bi okom kamere uhvatio ljepotu koja nam je priroda podarila. Rezultati njegovog rada su zaista impresivni i morao sam ih podijeliti s posjetiocima bloga.

Eh kada bih još njega uhvatio da nam ispriča kako je stigao u Pittsburgh i kako se snašao u novoj domovini, doživljaj bi bio potpun. Ko zna, možda mi i to pođe za rukom ovih dana. Vidjet ćemo. A dotle, uživajte u Keminom hobiju koji su zapazili već mnogi u cijelom svijetu jer Kemine se fotografije objavljuju na nekoliko veoma cijenjenih fotografskih sajtova. I ubiru veoma pozitivne kritike.


Labels:

2 Comments:

Anonymous Saima said...

Gledam ove fotografije iz Pitsburga i razmisljam sta bi bilo da je gosp. Kemo imao kojim slučajem mogucnosti danasnje fotografske opreme sa ovakvim talentom. Sigurna sam da bi stekao svjetsku slavu, jer su fotografije nevjerovatne, sve koje sam vidjela na ovom blogu.


Vremenske prilike koje su kod vas, su slične i na nasem kontinentu.
Cujem se svaki dan sa sestrom u Sarajevu i tamo je skoro svaki dan kisa i hladno. Cak je i grijanje povremeno potrebno
Mi smo vec 17 dana u Sibeniku i svaki dan puse ili sjeverac ili bura. Temperature su ljetnje ali ti vjetrovi daju mnogo manji ugodjaj toplote.

Nekoliko puta sam se okupala more je hladno ali imajuci u vidu da sam odrasla na Vrbasu, to mi nije problem Vice samo jednom.. Kad se izidje vani sunčanje nije ugodno zbog tih vjetrova.
Pozdrav blogerima - Saima

Tuesday, 30 June, 2015  
Anonymous Anonymous said...

Fotosi su savrseni.Kao da gledam neke fotose od velikog fotografa Art Wolfe-a, cesto gledam njegove dokumentarne serije:Travels to the Edge with Art Wolfe.Art koristi najsavrsenije kamere.
Babo iz Amerike

Tuesday, 30 June, 2015  

Post a Comment

<< Home