SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, October 27, 2016

Strava!!!

Ovdje kod nas Halloween je veliki praznik.  Mnoge kuće i dvorišta se kite kojekakvim strašilima, mrtvačkim sanducima, kosturima i drugim budaleštinama na zadovoljstvo i radost mlađe generacije. U početku sam takve stvari ismijavao ali sam se nakon dvadesetak godina navikao pa više na to ne obraćam pažnju. Čak mi toliko ni ne smeta što nam obližnji park unakarade kojekakvim hantragama a sve iz istog razloga. Čak se djeca organizirano uveče dovode u park, i uz to im se naplaćuje ulaznica, da „uživaju“ u „maštarijama umjetnika“ koji nam unerede park za duži period. Ali, Amerika je to, i nemam pravo da kritiziram njihov način života jer sam ovdje došao iz zemlje gdje su se dogodile mnogo gore stvari.

Ne znam koliko se djeca koja uveče hodaju parkom uplaše od onoga što vide ali mene je šokiralo ono što sam danas vidio na facebook-u. To je STRAVA u pravom smislu te riječi i ja još uvijek ne mogu da dođem sebi. Pa zar je moguće da se ovako nešto radi na obrazovnoj instituciji koja bi, po samoj svojoj prirodi, trebala biti iznad, recimo, Tehničkog fakulteta, kada se radi o pismenosti? Međutim, u manjem blentitetu je sve moguće pa i to da se engleski piše čirilicom. Jadne su generacije koje se „obrazuju“ na ovakvim institucijama. Međutim, predpostavljam da je to za njih potpuno normalno i da ovakve stvari prihvataju bez da iko postavi pitanje o stručnosti osobe (ili osoba) koje su ovo napisale i odobrile.

Dno, očigledno još nije dotaknuto. Šta je slijedeće vrijeme će pokazati.

4 Comments:

Anonymous Aretej said...

Klovn strave iz Hrvatske dosao je u Bosnu. Mogao bi ga Laktasenko odlikovati jer su po karakteru iste pasmine: psihopate koji vole da prepadaju ljude!
Ne cudi me sto se cirilicom pisu engleski izrazi u manjem blentitetu jer on je sav zasnovan na svetosavlju: simbol mu je general-ban Milosavljevic, pa je njegova bista preko puta nove crkve a Dom kulture je Banski dvor. Marks je genijalno rekao: "Historija se cesto ponavlja, ali u drugim historijskim kostimima." U manjem blentitetu te kostime odredjuje i kroji Laktasenko sa svojom kamarilom uz savjete prof Kecmanovica (ciji otac prota Kecmanovic je bio predsjednik ZAVNOBIH-a?!) i SANU-a.

Aretej

Friday, 28 October, 2016  
Anonymous Posmatrac said...

Da je neko normalnije vrijeme ova vijest bi prelazila u tragikomediju. Nazalost ipak je to tragedija a ne komedija jer znamo da je Banja Luka do pred 20 goodina bila grad obrazovanja mladih. Konačno i generacije protjeranih tamo su stekle kvalitetno obrazovanje koje im je dalo konkurentnost u svijetu.

Ne mogu da vjerujem da je tamo toliki primitivizam, da bas nikome nije stalo da taj grad napreduje pa makar i zbog prosperiteta odabranog naroda tamo. Pa zasto sute srpski obrazovni kadrovi koji su i do devedesetih sudelovali u kvalitetnom obrazovanju mladih. Zasto oni ne dignu glas. Je li mogucew da je primitivizam i njih uvukao u blato.

U nijednoj drzavi na svijetu primitivizam nije nadvladao pametne i obrazovane, to je po prirodi nemoguce da 'gluplji' nadvlada pametnijeg. Kako je to onda moguce u Banjaluci

Thursday, 03 November, 2016  
Blogger co said...

Banjaluka je svoj moralni i svaki drug pad zapocela krajem osamdesetih i on se i dalje nastavlja. Sta reci na poruke koje se iz naseg grada salju Balasevicu. O njima, na moje iznenadjenje, pisu i tkz "Nezavisne novine". Da, Balasevicu, koji se drzi svog principa da u Banjaluci nece gostovati sve dok se u nju ne vrate prognani, porucuju da cuvaju metak za njega. A komentari na tu njegovu izjavu su jos jadniji.

Ako kopirate link ispod i "pastirate" ga u adresno polje "brovsera" (Chrome, Firefox...), mozete procitati o cemu se radi.

Banjaluka tone sve dublje u septicku jamu nacionalizma bez nade da ce se to ikada zaustaviti.

http://www.nezavisne.com/kultura/muzika/Balasevic-Iz-Banjaluke-mi-porucuju-da-cuvaju-metak-za-mene/395872

Thursday, 03 November, 2016  
Anonymous Aretej said...

Prava STRAVA nastupice ako KRAMP pobijedi. Nastace veliki problemi i u USA i u svijetu jer je KRAMP VELIKI MAKIJAVELISTA i HIPOKRITA. Njega interesuje samo slava i novac. Krajnje nemoralan i bezobrazan. Narod ce biti kriv ako on pobijedi... Da li je istina da je narod i u BiH-u poludio jer navodno podrzava 74% KRAMPA...

Aretej

Thursday, 03 November, 2016  

Post a Comment

<< Home