SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, July 04, 2017

Bili nam Vujinići

Dido zabavlja umorne goste
dok Nera priprema roštilj
4. juli je praznik kada me USA pomalo podsjeti na stari kraj. To je jedan od rijetkih dana kada se familije okupe, kada dvorišta ožive a roštilji se raspale. To je i dan kada se obično vidimo s Vujinićima, našim komšijama i prijateljima koje sada žive jedno osam sati vožnje autom prema istoku. Jedne godine mi idemo kod njih a onda slijedeći put oni dođu do nas. Napor je to ali i to je gotovo postala tradicija pa je iznenađenje ako susret propustimo.

Ove godine je red bio na Vujiniće da nas posjete. I bi tako. Družili smo se par dana, uživali u prekrsanom vremenu, sjedili do kasno u noć uz muziku sa SONOS-a, tračali poznate, pravili planove za penziju (to vrijedi za ove mlađe a ja se evo spremam da proslavim punih pet godina od kada sam obaveze na univerzitetu zamijenio kućanskim poslovima)... Ili kraće, bilo nam je lijepo.

Susret sam zabilježio iPhonom pa evo nekoliko slika kao dodatak.

Domaćica u "ljetnjoj kuhinji"

Biće nešto....

Izgleda da nije loše...

Jutro u 27 Lorraine Dr

I Čađo koristi nove tehnologije...

Jutarnja kavica

Tradicionalna pura za doručak

Idemo u naše malo misto

Ispred jedne od mnogobrojnih crkava

U lokalnom kafiću smještenom u bivšoj pošti

Idemo malo prošetati glavnom ulicom

A evo i Čađe

Odmor poslije šetnje

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Dubravka said...

vidim da uzivanju nema kraja. Topli pozdravi Vujnicima, Komljenovicima, i dida Dani.
Dubravka sa familijom

Wednesday, 05 July, 2017  

Post a Comment

<< Home