SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, June 12, 2018

Moj bivši komšija Hamdija


Prije par dana na facebook-u naletih na jednu za mene zanimljivu fotografiju. Negdje u Istri se srela stara raja, što već odavno nije iznenađenje. 

Novost za mene je da sam nakon ko zna koliko godina vidio svog bivšeg komšiju Hamdiju Vilića o kojem sam izgubio trag jako davno. 

Sejo, Hamdija i Eko

Vidim da se i Hamdija skrasio u Istri, najvećem poluotoku bivše nam domovine Jugoslavije koji je, čini mi se, postao kraj u kojem se raja iz rodnog grada osjeća prijatno. Mnogi bivši Banjalučani su izbjegli u Istru za vrijeme ratnih godina a ima dosta i onih koji sada žive u državama Evropske Unije a u Istri su pokupovali apartmane koje koriste uglavnom ljeti. Hamdija, kako vidjeh na Internetu, živi u Medulinu, ima veliku kuću s apartmanima koje ljeti izdaje turistima, a na ovoj slici su „uhvaćena“ dva Norvežanina u posjeti bivšem sugrađaninu i kolegi. Vidim, nazdravlja se, pretpostavljam loza, a i roštilj je tu.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Još da i oni kao Bosanski Srbi izbjegli u Banja luku , i bosanski Hrvati i Hercegovci izbjegli u Zagreb , mogu pjevati svojim vodjsma “ da ih ljube u bradu, jer mjesto sela sad žive u gradu.” Ova naša tri lijepa bivša sugradjanina mogu samo pjevati “ da žive u gradu” mnogo ljepšem nego onom iz kojeg su protjerani. Ima Pravde ( umrli ateista”) , pa makar 5 deka.
Uzivajte svi koji ste tu pravdu doživjela i uživajte ma gdje bili ako vam je i za 5 deka bolje . A oni koji su vas protjerali NEK nose svoj križ do kraja života.
Volim ovakve priloga kad u moju ludu glavu dodje neka misao koju odmah stavim “na papir”. Lijepo zamoljavam sve koji imaju dobre materijalne uslova da se vraćaju kuću da nam bude ljepše i da druženja budu kao ovaca slici. SA STAROM RAJOM.
Pozdrav Saima

Wednesday, 13 June, 2018  

Post a Comment

<< Home