SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, September 18, 2019

Čestitka!


Poziv na slanje radova
Prije par dana javi se Grof (Nisvet Smailagić). Samo nekoliko riječi i par attachmenta.

Drago mi da se javio jer se već duže vremena niko ne javlja. Ja već pomalo pomišljao da i sam zatvorim radnju jer ponekad razmišljam da li u doba socijalnih medija blog ima smisla. Uz pomoć facebooka svako može na Internetu objaviti šta poželi pa korištenje starijih tehnologija kao što je blog gubi na popularnosti. Ne kažem da sam odluku donio, ali razmišljam. Naravno, sve objavljeno će biti dostupno svima sve dok je Interneta, a to znači zauvijek.

Grofova nagrađena karikatura
A Grof se javio s lijepim razlogom. Na 20-tom međunarodnom salonu antiratnih karikatura koji se održao u Kragujevcu, Groofova karikatura je osvojila priznanje gradonačelnika poljskog grada Bydgoszcz-a i nagradu od 750 EURA. Lijepo je to priznanje a i lova nije za odbaciti. Na ovaj način se jedan od Grofovih mnogobrojnih talenata i novčano isplatio, što se ne dešava baš često. Mnoge talentirane osobe uglavnom nemaju šansu da svoj talenat unovče pa je iz tog razloga ova nagrada još vrijednija.

Osim toga, kako se radi o međunarodnom natječaju, siguran sam da je broj umjetnika koji su učestvovali jako velik, pa je time Grofov uspjeh još veći. Nagrađene karikature se nakon natječaja izlažu u mnogim gradovima svijeta što znači da će Grofov rad vidjeti veliki broj ljudi. 

Odluka o nagrađenim radovima
Grofu čestitam na velikom uspjehu, uz želju da ovakvih nagrada bude još. A ne bi bilo na odmet da nam se pokoji put javi svojim pisanim prilozim koji razbijaju monotoniju mojih pisanija.


3 Comments:

Anonymous sega said...

Grofe, najiskrenije cestitke !!!!! Uvijek si imao i ostala ti je ta doza humora na tvoj, tebi svojstven nacin. Mnogo pozdrava i sve najbolje za tebe i familiju od Slijepcevica !!
Sega

Friday, 20 September, 2019  
Blogger Saima said...

Srdačne čestitke rodjaku. Danas za mene vrijede samo strana priznanja za ljudske talente iz ove naše lijepe zemlje. Ovde su danas “ na cijeni” većinom stranačka djeca , rodjaci, k umovi Itd
Pozdrav Saima

Saturday, 21 September, 2019  
Anonymous Dubravka said...

Cestitke s moje strane Grofu kojeg poznajem preko ovog bloga.
Karikatura je izvanredna, govori puno. Zelim ti da jos puno ovakvih slika sa humanim porukama naslikas i puno satiricnih prica napises.
Srdacni pozdrav od Dubravke
P.S. Stigla sam u Banjaluku

Thursday, 26 September, 2019  

Post a Comment

<< Home