SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, August 28, 2024

Tirin rođendan

 

Još jednu druženje Banjalučana daleko od Banja Luke. Naša mala „ekipa“ koja ljeta provodi u Istri gdje neki žive za stalno, a ostali dolaze svako ljeto, malo, malo, nešto slavi. Da li se radi o rođendanu, godišnjici braka ili nekom drugom povodu, nije ni bitno. Bitno je da se okupimo i provedemo par sati zajedno u razgovoru i lijepom druženju.

Ovaj put povod za okupljanje je bio Ratibov rođendan. Komšija, nekada iz istog ulaza, slavio rođendan u restoranu Biergarden u Medulinu. Restorana je u Medulinu je veliki broj a ovaj je jedan u kojem još nismo bili pa je to bila prilika za jedno novo kulinarsko iskustvo. Ekipa gotovo standardna: Kušmići, Žiške, Emira i Ratib, uz našu malenkost. Veče lijepa, možda malo pretopla, kao što su mnoge večeri ove godine. Izgleda da je globalno zagrijavanje ne šali, pokazuje svoje zube, a mi se potajno nadamo da ono o čemu naučnici pričaju nije istina. Možda bi bilo bolje da vjerujemo ovim novokomponiranim naučnicima koji nas uporno ubjeđuju da je ono što smo u školi učinili nije istina, da su nas neki cijelo vrijeme varali kako bi ostvarili svoje tajne planove.

Bilo kako bilo, druženje na terasi restorana je proteklo u lijepom razgovoru, uz jelo i piće koji već uz rođendane idu. S našom rajom, onom s kojom smo se družili nekada, je uvijek bilo lijepo, pa tako i ovaj put. Jedina razlika je da se sada družimo daleko od rodnog grada jer su neki tako planirali. Možda su svoje planove i ostvarili ali nisu onaj da će nas rastjerati da se više nikada ne sastanemo. Jer mi se sada sastajemo možda i češće nego nekada, ne da im napakostimo, već jednostavno zato što to možemo i što nam to niko ne može zabraniti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home