SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, March 17, 2011

Zlatko, Emina i gospodin Jovo Divjak

Dragi Co, žao mi je što nisi prenjeo moju preporuku da se pročita iz e-novina dobar članak o generalu Jovi Divjaku onaj dan kad je uhapšen. Bilo je jako puno dobrih članaka, pa ja nisam želila ništa "izmišljati". Zamolila sam Saimu da ona kao "sarajka" koja puno zna o Jovanu Divjaku, a i susrela se s njim na Radmilinoj promociji napiše prilog. I eto priloga. Ja se nadovezujem:

Za ovog heroja čula sam pocetkom rata. Bila sam sretna da postoje i takvi ljudi koji su znali odabrati "pravu"stranu i stati u odbranu svoga grada. Nakon dugo vremena ponovo sam ga ugledala na Facebooku. Naime, ja u Sarajevu imam rođake. Sin moga dajđe Zlatko Huskić postao mi je prijatelj i često se javljao. Njegova jedaenaestogodišnja kcer Emina je talentirana pijanistica koja na gotovo svim takmicenjima osvaja prva mjesta. Na njenim slikam prepoznala sam poznato lice generala Jovana Divjaka. Tako sam saznala da je on osnivac i izvršni direktor udruženja "Obrazovanje gradi BiH" o kojem piše Saima. Tako su krajem prošle godine mladi umjetnici imali turneju u Italiji. Na ovoj turneji bio je i gospodin Divjak a i moji rođaci. Ukrala sam sa facebook-a jednu sliku: moj bratić Zlatko(rođen u Banjaluci) je sa desne strane Jovana Dijaka a kcer Emina je ona lijepa djevojčica ispred gospodina Dijaka. Od srca želim da se što prije vrati u svoje Sarajevo a Emini puno uspjeha.

Pozdrav Niskana

0 Comments:

Post a Comment

<< Home