SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, September 12, 2020

Bila nam raja


Vrijeme nam prolazi brzo, brže nego što želimo. Iako smo na odmoru, pored kupanja, odlazaka u kafiće, obilaska Istre, dosta vremena potrošimo opremajući stan te u nabavci svakodnevnih potrepština. Uz to, družimo se s našom rajom koliko možemo iako Corona na to ima velikog uticaja. Čovjek se ne osjeća sigurno jer epidemija ne jenjava i niko ne zna dokle će sve ovo trajati.

I pored vanredne situacije, raja navrati da vidi kako se snalazimo u novoj sredini. Tako su nam prije gotovo mjesec dana navratili Emira (Austrija) , Mina (Rijeka), Dudo (B i H), te uz Aidu, Ferida (Norveška) i ekipu iz Nizozemske (koja se u međuvremenu vratila kući), bilo je to lijepo jednodnevno druženje koje smo okončali u restoranu Škuža, našem omiljenom mjestu. Tu se gotovo svakodnevno pije jutarnja kavica na terasi uz more, a gotovo po pravilu jednom nedeljno ide na srdele s roštilja.


Iako nisam u svom uobičajenom fotografskom raspoloženju, napravio sam par fotografija za uspomenu. Izvinjavam se gostima što ih nisamuhvatio u pozama kako se to radi za digitalne medije (naštimane poze i osmjesi od uha do uha) ali iz priloženog je vidljivo da je klopa bila dobra i da su se svi prihvatili posla (mislim na viljuške i noževe).

Druženja će biti još jer uskoro stižu pojačanja uprkos ograničenjima i zabranama.

 


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home