SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, August 30, 2006

Zokina svadba

Prije par mjeseci smo ‘probili led’ s prvim vjencanjem na ovom blogu a evo danas se javljam ponovo. Prije cetiri dana (26. avgusta) sam prisustvovao jos jednom vjencanje, ovaj put u gradu Louisville-u, KY. Slavilo se u familiji Dzindic: Zoka (prije par mjeseci smo ga predstavili prilikom proslave njegove diplome) je sklopio brak sa svojom dugogosinjom djevojkom Elvirom.

Kuca familije Dzindic je bila mjesto mini okupljanja Banjalucana: stiglo se iz Washigton D.C. Virginia-e, Pennsyvlania-e, Missouri-a, pa cak i iz Svedske. Ponovo se vozilo sest, sedam ili deset sati, ali to je za nas vec postalo normalno. Drustvo starih Banjalucana se pocelo okupljati vec u petak ujutro, vecina gostiju je stigla u petak poslije podne, a neki od gostiju su stigli na sam dan vjenacanja.

U petak se drustvo polako zagrijavalo uz picu i mezu, a ostalo se do kasno poslije ponoci. Vec ovo poslijepodne je pokazalo pravi duh Banjalucana na privremenom radu u USA: bilo je smijeha na pretek, a glavnu ulogu zabavljaca je preuzeo (i sve do polaska kuci u nedelju, nije ispustao iz ruku) nas prijatelje i poznanik Drago Kopanja. Ako bude prilike, o tome cu napraviti poseban prilog, materijala imam na pretek.

U subotu ujutro se zagrijavanje za svecanost nastavilo, uz ucesce gostiju pristiglih iz obliznjeg St. Louis-a, koji su stigli negdje oko podneva.

Labels:

6 Comments:

Anonymous Srdja said...

Porodici Djindjic najiskrenije cestitke od Jasne i Srdje.

Wednesday, 30 August, 2006  
Anonymous cadjo said...

Svako dobro svim generacijama Dzindica, egzistirajucim i buducim.
Cadjo sa svojim Curama.

Wednesday, 30 August, 2006  
Anonymous Ljilja i Mario said...

Neka ih prate ljubav i sreca!!!
Ljilja i Mario
Cestitke i pozdravi Emiri, Sasi i Maji.

Co, lako je odrzavati blog kada imas ovakve vijesti i fotografije.

Wednesday, 30 August, 2006  
Blogger Mirjana said...

Dragi Dzindici,
iskrene cestitke cijeloj porodici! Mladencima zelimo najljepse sto se pozeljeti moze, a to je topal i sretan dom sa puno djecijih glasica i radosti.
Kad god vidim na slikama Emiru ja mislim da je vrijeme stalo i da se ti nikada neces promijeniti. Ovako si izgledala kad sam te zadnji put vidjela u B.Luci prije rata, samo bez naocala.
Atmosfera na svadbi je vidim bila "super" i u prekrasnom starom drustvu, a tako daleko od rodnog kraja.
Pozdrave svoj poznatoj "raji" pocevsi od Drage Kopanje pa do Tufekcica.
Co-u posebno hvaha sto nas spaja o obraduje sa najljepsim vijestima sa druge strane svijeta.
Obitelj Stancic (iz dezele)

Wednesday, 30 August, 2006  
Anonymous dubravka said...

nase cestitke porodici Dindjic,
da i dalje svi imate puno veselih trenutaka u porodici i s prijateljima
Kusmici iz Montreala

Wednesday, 30 August, 2006  
Anonymous Emira said...

Zelim da se svima zahvalim na cestitkama u ime starih i mladih Dzindica.
Moram da se posebno zahvalim i svim nasim gostima koji su dosli i svojim prisustvom uvelicali slavlje. Jako nam je zao sto i oni koji nisu dosli iz opravdanih razloga nisu mogli biti s nama, sigurno bi bilo jos ljepse i veselije.
Zelim i da vam kazem koju o vec dokazanoj vrijednoci naseg druga Co-a. Iako je aktivno ucestvovao u svemu, cijelo vrijeme je i 'slikao', trazio i nalazio interesantna lica za buduce price.Uostalom zivi bili pa vidjeli.
Pozdrav svima,Dzindic fam.

Thursday, 31 August, 2006  

Post a Comment

<< Home