SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, January 01, 2007

Sljeme

Evo nas i u prvom danu 2007., svi se odmaramo od prosle noci i doceka osim naseg bloga koji plovi dalje. Cini se da snijega nije bilo: u Australiji je, kako znamo ljeto. Ovdje kod mene u Pensilvaniji je padala kisa (u vecem dijelu USA snijega nije bilo), a kako cujem, ni u Evropi ga nema.

Da ne bismo ostali bez zimskog ugodjaja, evo Natasinog priloga sa Sljemena od prije par dana, gdje je bijeli pokrivac ipak obradovao posjetioce.

Prilog o Adventu u Zagrebu završila sam zeljom da nam padne snijeg i upotpuni ugodjaj pravih zimskih blagdana, sto se nazalost nije ostvarilo, ali ga zato ima na Sljemenu.

Saljem fotografije Sljemena snimljene drugog dana Bozica, na kojem sam provela punih sedam sati, uzivajuci u bjelini snijega, neobicnom plavetnilu neba i bljestavilu sunca. Koja suprotnost magli i smogu u gradu?

Nadam se da je ta ljepota vidljiva na snimkama. Provjerite!

Natasa


P.S. Nadam se da su kamere radile proslu noc i da cete se potruditi da nam svima pokazete kako je bilo. Da vidimo hocu li se i ovaj put prevariti u svojoj procjeni!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home