SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, May 25, 2007

Najnoviji maturant

Djulijana se javljala nekoliko puta sa svojim komentarima a danas evo i njenog prvog priloga. Maj je mjesec, djeca zavrsavaju skole i nakon nekoliko diplomaca evo i jednog maturanta.

Evo sta nam javlja sretna mama:

Maja 22-og 2007. god. nas sin Mirza je zvanicno maturirao u Englewood High School u Jacksonville, Florida. Prvi je Bosanac koji je kompletirao svih 12 god. skolovanja u USA. Bilo je onih koji su poceli prije njega, ali razni izazovi ovdasnje "slobode"nazalost su ih omeli sa pravog puta.

Malo je reci koliko smo ponosni na svoju djecu. Alma nam je priredila radost prije tri godine kada je kao prva Bosanka maturirala u Douglas Anderson School Of The Art. Trenutno je na trecoj godini na Univerzitety of North Florida i na putu je da ostvari svoj san da bude uciteljica, uza spcijalnost ESOL. Kaze da posto se svi nasi opredjeljuju za biznis, medicinu, inzenjerstvo i sl., mora neko i djecu da im uci. Moram napomenuti da su oboje dosli u USA bez ikakvog predznanja engleskog jezika.

Svima onima koji su postigli vise, zelimo cestitati na uspjehu, a onima koji tek dolaze, zelimo da budu uporni i istraju.
Pozdrav od porodice Alijagic

Jos dvije slike sa proslave mozete vidjeti na ovoj stranici.

Labels: , ,

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Draga Djuli, Mirzinim roditeljima cestitamo na uspjehu njihove djece,bas imate i razloga da budete ponosni.Molim te da cestitas svom sinu polozenu maturu, u ime porodice Fatkic,a Almic ima jedan veliki specijalni zagrljaj od mene.
Pozdrav iz danas pakleno vruceg Eisenstadt-a. Ria F.

Friday, 25 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Čestitke Bosancima iz domovine!

Friday, 25 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Cestitamo Mirzi i sretnim roditeljima. Bas vas je fino vidjeti tako vesele i razdragane. Mirzi zelimo puno uspjeha u daljem skolovanju.

Friday, 25 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Iskrene cestitke maturantu i roditeljima! Sa srecom, u nove pobjede!
Majda

Friday, 25 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Lijepo je vidjeti ova razdragana lica.
Svima srdacne cestitke od Tufekcica
a mladom diplomcu zelimo uspjesno dalje skolovanje.

Saturday, 26 May, 2007  

Post a Comment

<< Home