SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, May 24, 2007

Sretno St. Louis

Priblizava se Memorial Day, jedan od praznika ovdje u USA kojeg slave gotovo svi. Pada uvije u ponedeljak, ne radi se, pa je to prilika da se covjek malo opusti. Istina je, ima i onih koji rade (trgovine se gotovo nikada ne zatvaraju), jer ovdje bez obrta kapitala nema zivota.

Ova zadnja nedelja u mjesecu maju i dani prije Memorial Day-a je vrijeme vec tradicionalnog susreta Banjalucana koji se svake godine organizira u St. Louis-u. Skupi se tu oko 300 dusa iz cijele Amerike, pa i sire. Ove godine par familija stizu iz Evrope, specijalno za ovu priliku. Dolaze Banjalucani da se razvesele, ispricaju, isplesu, zabave. Srecu se stari prijatelji, sticu novi. Mladi dolaze u sve vecem broju. Prave se planovi za nova okupljanja. Uslika se na hiljade fotografija, nasmina desetine filmova.

Prosle godine smo Nera, Davor i ja proveli nekoliko lijepih dana druzeci se sa nasom Banjaluckom rajom. Put smo iskombinirali sa posjetom Dzindicima, koji su nam gotovo na putu prema glavnom odredistu. Skrenes samo nekoliko stotina kilometara s puta, i tu si.

Ove godine Nera i ja ne mozemo ici ali familija nije ostala bez predstavnika: dida Dane je vec prije dva dana odletio za St. Louis, a Davor se sprema na put u petak. Familija Komljenovic ce biti dostojno reprezentirana, bar se tako nadam.

Ove godine necu biti u prilici da vam prikazem dogadjanja rijecju i slikom iz vlastite “produkcije” ali se nadam da ce se Emira i Davor potruditi da mi posalju dovoljno materijala za par priloga. Davor je obecao, ali s mladima nikada ne znas sta ce se dogoditi. S Emiron nisam nista dogovarao ali poznavajuci je, nadam se da me nece iznevjeriti.

Kao podsjecanje na proslogodisnje druzenje objavljujem ovaj grupni snimak. Dok se nismo poceli okupljati za fotografisane, nisam bio svjestan koliko se ljudi okupilo.

Do slijedece godine, kada ocekujem da cemo se ponovo prikljuciti druzenju, saljem najtoplije pozdrave svim ucesnicima uz zelju da se lijepo provedu, kako to samo nasa raja zna i kao sto je to bio slucaj do sada. A vrijednim organizatorima zelim da svake godine imaju sve vise posla.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Cika Co i teta Nero,

Samo da vam se malo (i po prvi puta) javim, kazem da ste nam nedostajali u St.Louis-u, da je cika Dane ZAISTA bio u elementu! :))
Puno pozdrava iz Dayton-a,

Edita :))

p.s. Slike su "u procesu"

Tuesday, 29 May, 2007  

Post a Comment

<< Home