SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, July 03, 2007

Kusmici u Los Angeles-u

Drugi dio posjete Kusmica je zapoceo letom do Las Vegas-a, u kojeg smo se vratili nakon malog kruznog putovanje jugo-zapadnim dijelom USA

Odmah po slijetanju na aerodrom rentirali smo auto i zaputili se u Los Angeles.

Voznja od nekih 5 sati je protekla bez problema, uz samo jedno ‘izlijetanje’ sa zacrtane rute. U grad smo stigli predvece i, na nasu nesrecu, put nismo mogli zasladiti banjaluckim cevapima, jer Aroma Café taj dan (srijeda) ne radi. Umjesto cevapa, zadovoljili smo se talijanskom kuhinjom (ja bas nisam bio pretjerano odusevljan) u jednom restoranu u Santa Monica-i gdje nas je odvela Sanja. Restoran, kao i cijela ulica, je bio pun mlade raje: atmosfera slicna nasem korzu. Bilo je tu i ‘zborog pjevanja’, koje je, cini se, dio svakodnevne atmosfere.

Nakon prespavane noci, vecinu slijedeceg dana smo proveli u obilasku grada. Bolje receno, samo jednog manjeg dijela, jer je Los Angeles ogroman i trebalo bi nam nekoliko dana da vidimo samo najinteresantnije dijelove. Obisli smo poznati Getty-jev muzej, koji u ovo doba godine izgleda jos ljepse, provozali se Moonholland avenijom koja vas provodi kroz dijelove grada u kojem zive oni ‘malo bogatiji’(s koje se pruza prekrasan pogled na grad u dolini), prosetali Hollywood bulevarom i Beverly Hills-om i posjetu zavrsili s cevapima. Mnogo aktivnosti za jedan dan, ali se isplatilo potruditi. Ne dolazi se iz Evrope svaki dan.

Oko pet sati popodne smo krenuli za San Diego, vozeci se poznatim autoputom 1, koji jednim dijelom ide uz samo obalu okeana. Zelja nam je bila da uzivamo u prekrasnom krajoliku, ali nakon 4 sata voznje jos smo uvijek bili u Los Angeles-u. Noc je vec pala a mi nismo imali priliku vidjeti ni 'o' od okeana.

Ali o tome, drugi put.

Iz bogate kolekcije slika, izabrao sam tridesetak . Uz ove nove tehnologije, broj fotografija se eksponencijalno povecava pa bi mi trebalo nekoliko dana da ih sve pripremim.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home