SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, November 27, 2007

U zadnje vrijeme su mnogi posegnuli za perom, bilo da odaju duska nagomilanim sjecanjima, bilo da kazu nesto o onome sto nam se desilo, a ima i onih koji nastoje da na ovaj nacin dodju do neke zarade. Zato sam da se pise, pa makar se cinilo da od tog silno pisanja nema neke velike fajde. Na kraju se iz mnostva zapisa moze izvuci neka istina.

Ne znam o cemu Caja pise, ali prvi kriticari hvale njegovo najnovije djelo. Volio biz znati da li ima, i kavih, reakcija na ovakva i slicna dogadjanja u nasem gradu? Kako se ona uklapaju u danasnja zbivanja na tim prostorima? Politicke tenzije su opet velike, brane se tekovine rata.

Htio sam na kraju jos da dodam, da ne bi bilo zabune. Nedavno je bila reakcija na prilog o Cajinoj prethodnoj knjizi, opravdana ili ne, vrijeme ce pokazati. Mozda ih bude ponovo. Uvijek sam bio za otvoren dijalog i toga se nacela drzim cijelo ovo vrijeme. Bez otvorenog razgovora o stvarima koje su nas dovele gdje smo sada, nema buducnosti.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home