SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, November 23, 2007

Dan zahvalnosti

Kao sto sam jucer obecao, evo kratkog priloga sa okupljanja za Dan zahvalosti, tradicionalnog praznika amerikanaca, koji, bar mi se tako cini, prihvaca vecina useljenika, pa tako i nas iz Bosne. U Americi je broj praznika mjerljiv onom u starim krajevima, samo je vecina ovdasnjih izmisljenja zbog biznisa. Za danasnji, vecina ne radi, sto za ove krajeve predstavlja pravo bogatstvo: jedan slobodan dan u godini, uz ono malo odmora sto se dobije.

Ove godine se u Penn Avenue u centru Pittsburgh-a okupilo manje drustvo, sada vec starosjedilaca u ovim krajevima. Svi smo vec napunili 10-tak godina u novom kraju i vec se uveliko osjecamo Amerikancima.

Uz obaveznu turkey (tuku, curku, puricu…), okupilo se nekoliko familija. Tufekcici su bili u punom sastavu (Sunci je iz Bostona stigla direktno na ‘sijelo’), dida Dane, Nera i ja u okrnjenom (Sanja i Davor nisu mogli doci iz LA-a i Huoston-a), a isto bi se moglo reci za Minu i Asiju Coralic. Asijin Nino je vec duze vremena na ‘turneji’ po Evropi. Posao ga odveo na stari kontinent, a nakon toga je odlucio da sa djevojkom napravi mali krug: London, Paris, Rim. Cujem da se javio iz Firence.




Na slici, s lijeva na desno: Sunita i Aida Tufekcic, Mina i Asija Coralic i Nera

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home