SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, December 09, 2007

Novosti iz Hrvatske

Poziv i "kritika" su imali rezultata!

Znam da pratite politicka dogadjanja u novonastalim drzavicama bivse nam domovine, pa vam o tome necu pisati, ali evo jedne novosti koja ce sve obradovati i vjerujem potaknuti da u buducim pohodima starim krajevima navratite u Zadar i upoznate se s njegovim novim sadrzajima.

Na Istarskoj obali u Zadru dovrsava se izgradnja spomenika Suncu - Pozdrav Suncu - umjetnicka instalacija u obliku kruga, promjera 22m. Idejno je to rjesenje arhitekta Nikole Basica, autora Morskih orgulja, s kojima nas je ovog ljeta svojim prilogom upoznao Mario.Pozdrav Suncu - ocekuje se da bude sluzbeno otvoren do Bozica.

" Sam Pozdrav Suncu predstavljat će stakleni krug u istome nivou s rubnim kamenim opločenjem obale. Ispod staklenih provodnih ploča nalazit će se fotonaponski solarni moduli preko kojih će se ostvarivati simbolična komunikacija s prirodom odnosno suncem s istim polazištem da se kao i kod orgulja ostvari komunikacija, tamo sa zvukom, ovdje sa svjetlom. Nakon što sunce zađe, uključit će se rasvjetni elementi ugrađeni u tom krugu te po posebno programiranom scenariju proizvoditi svjetlosnu igru - dočarava nam Nikola Bašić još jednu svoju viziju oblikovanja prostora Zadra po mjeri njegovih građana." Javljam se ovim malim prilogom da pripomognem potaknuti sve nas "spavace" da se javimo s novostima iz "nasih" krajeva.Kad vidite tu igru svjetlosti i razmislite o zivotnoj energiji Sunca, nadam se da ce vas to potaknuti da u ranim jutarnjim satima napravite i Yogijski pozdrav Suncu iz zahvalnosti prema Njemu, a za dobrobit svog zdravlja.Pozdrav svima,

Natasa

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home