SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, December 01, 2007

Vrijeme je bilo kratko da se isprica sve sto se ispricati moglo. Previse je tu dogadjanja da bi ih se mogao sada sjetiti. Ali ostalo je nesto u glavi, iako se moze desiti da sam neke cinjenice pobrkao.

Miljko je, sa suprugom Sonjom i sinom Aleksandrom stigao u Ameriku jos 92. USA je zemlja u kojoj pametni i vrijedni ne mogu propasti. Miljko je vrlo brzo doktorirao i zaposlio se: radio je kao profesor na fakultetu a u isto vrijeme se zaposlio u poznatoj istrazivackoj laboratoriji u kojoj radi na mnogim izuzetno znacajnim projektima. Objavljenih radova je pun Internet. I sin Aleksandar ide ocevim stopama, ali o tom, drugi put.

U Americi se familija Bobrek uvecala za jos jednog clana, kcer, kojoj sam, nazalost, zaboravio ime. Nadam se da ce mi Miljko poslati koji fotos da i nju predstavim na ovim stranicama, jer znam da ima dosta onih koji o ovoj familiji nisu znali nista godinama.

Susret sa Borbrekovima je, nazalost, bio kratak, ali mi je ostao u sjecanju kao jedno izuzetno lijepo druzenje sa osobama s kojima sam osjetio nekakvu bliskost, kao da ih poznajem godinama, kao da smo se druzili jos od ranih, mladalackih dana.

Nadam se da ce ih biti jos.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home