SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, November 09, 2008


Neki su pak bili kreativni na svoj nacin sto pokazuje druga fotografija.

Neki su pak bili kreativni na svoj nacin sto pokazuje druga fotografija.

Nadam se da ce se i nasi u BiH trgnuti iz letargije i krenuti u nove pobjede. Ovdje kazu da MORAS DOTAKNUTI DNO, DA BI PONOVO ISPLIVAO NA POVRSINU, mi smo ga vec odavno dotakli i nema se sta vise cekati.

Pozdrav svima,
Djulijana


Istina je ovo sto Djulijana pise. Izbore su iznijeli mladi, to je bilo ocigledno. Ovdje u Pennsylvania-i je bilo dosta starijih demokrata koji su glasali za McCainn-a samo zato sto nisu mogli podnijeti da crnac dodje u Bijelu kucu. Srecom, kao sto Djulijana rece, mladi su odlucili da uzmu sudbinu u svoje ruke. Citao sam izvanrednih razmisljanja omladine zasto su glasali za Obamu. Rezultat ovih izbora je zabrinuo republikance jer su shvatili da su izgubili glasove onih koji ce ubuduce biti glavna snaga koja ce odlucivati u kojem ce pravcu Amerika ici.

Zalosno je kada se ovo sto de desilo ovdje u Americi poredi sa onim sto se desava u Bosni. Tamo je upravo omladina ta koja je zabrazdila u nacionalizam mozda vise nego bilo koja druga skupina. Citam o mnogim desavanjima koja covjeku zdrave pameti ne idu u glavu: osnovci u manjem 'blentitetu' koji strancu iz autobusa pokazuju tri prsta, kao da je to najvaznija stvar koju su naucili u skoli, skole u vecem 'blentitetu' podijeljene, sa dva ulaza da se djeca slucajno ne bi 'mijesala', kao da se radi o Americi prije sezdesete, vehabije koje zakon uzimaju u svoje ruke... Trebat ce tu desetine godina da se nesto promijeni, ako je to vise uopce moguce.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home