SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, November 21, 2010

Jos jedno poznato lice

Citajuci novosti iz starog kraja cesto naletim na meni poznata lica koja vec godinama nisam imao prilike sresti a koja sam u godinama prije rata sretao prilicno cesto. Stiglo je doba kada se moja generacija dokopala vaznih funkcija u manjem blentitetu pa, malo, malo, citam njihove ‘vazne’ drzavnicke izjave ili pogledam pokoji video klip. Neki drugi imaju prijatelje u najvisoj vlasti a ja eto poznajem nekolicinu koja je tu pri vrhu, samo im fali malo pa da se i oni popnu na njega.

Jedna od tih je i Dusanka Majkic, koja se redovito pojavljuje u ‘Nezavisnim novinama’ s izjavama o aktuelnim politickim dogadjanjima. Vidim da joj je gard ostao isti kao i prije 20-tak godina kada sam imao prilike sretati je u kancelarijama Profesionale. Kada bi Majkicka navracala, drugi bi govorili: sklanjaj se, evo one ostrokondze. Da, bila je upravo to, osoba agresivna, galamdzija, koju je tesko ko mogao nadgovoriti. Oni koji su je poznavali znaju o cemu govorim.

Ne znam kako je stigla do funkcije na kojoj je sada i kada je uplovila u politicke vode ali vidim da se odlicno snalazi. Znam da se nakon rata bavila privatnim biznisom koji je propao pa predpostavljam da je u tom trenutku odlucila da se okrene politici jer je to biznis u kojem rijetki propadnu (desi se to samo budalama ili naivnima koji ne shvataju da se samo treba drzati onoga ko je na vrhu i duvati u istu piscu). A uz to u manjem blentitetu i ne trebas biti posebno pametan. Dovoljno je da samo udaras u bubnjeve nacionalizma i napredak u karijeri ti ne gine.


Evo upravo sam pretrazio Internet i pregledao neke od Dusankinih nastupa. Zanimljivo je sa ove vremenske distance posmatrati transformaciju pojedinaca koji sa branika bratstva i jedinstva stigose do rovova u kojima se bori samo za svoju naciju. Tu se Majkicka odlicno snalazi jer se njen agresivan nastup uklapa u sveukupni mentalni sklop onih koji su zadnjih 15-tak godina na vlasti u Banjaluci. Ali jos mora uciti: voljeni vodja je u tom jos uvijek nenadmasan.

20 Comments:

Anonymous Anonymous said...

E, bas ti fala Co da dodjoh do informacije da je ova gospodja bila u BL prije rata.Mi smo mislili da je odjednom dosla od niotkuda.Ona ti je u ovom nasem politickom zivotu jedna od "zabavnijih licnosti" U SDA-u ima jedna Suada Paravlic (cast ambizioznim, siromasnim mladim ljudima) ali doticna gospodja je u kasnim god od cistacice u bivsem Izvrsnom vijecu, u doba pocetaka "demokratije" dogurala do diplome pravnog fakulteta.(informacije iz emisije 60 min).
Kad ove dvije gospodje uzmu rijec u Parlamentu to je sou.Ova banjalucka po opisu svakog sarajlije (neovisno o naciji) je prava ostrokondja i dan danas.Ne znas je li je teze gledati ili slusati.Ova sarajevska ne zna ni govoriti a ne pravno obrazlagati.

U Gore navedenoj emisiji je bio prilog o prisustvu uslikane gospodje na proslavi 25 novembra u bosanskom konzulatu u Londonu.Kazu sa "Jaranom Bosnjakom".Kako sam kupila tako i prodala.A kad doticna u emisijama na svim televizijama opali prootiv BIH tu je kako ti rece "niko ne moze nadgovoriti". A OZNA ipak sve Dozna.
Ja sam na kraju zakljucila gledajuci ovu nasu vlast i clanove
parlamenta "svi slatki ko secer a paaaaaaametni" do bola da ipak s nama narodom nesto nije u redu.
Je li ono Cercil rece da "da svaki narod zasluzuje onakvu vlast kakvu ima".Pozdrav svima Saima

Monday, 22 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Izjava koja ima HISTORIJSKU VAZNOST:
..."No,ocito je da se namjerno objavljuje SLIKA(valjda fotografija-napom.Tibos-a)koja me predstavlja negativno,kazala je novinaru"Oslobodjenja" zamjenica predsjedavajuceg Doma naroda Parlamenta BiH-a--Dusanka Majkic.
(procitajte njenu komletnu izjavu:
www.oslobodjenje.ba/index.php?id=5641
PS:D.Majkic je vjerojatno po porijeklu iz
glamockog sela Majkica Japre.
uz pozdrav
TIBOS

Monday, 22 November, 2010  
Blogger co said...

U Majkic Japri nikad nisam bio ali sam cuo za nju. Iz Majkic Japre poznajem par osoba koje, iako su iz istog mjesta i iste su nacionalnosti, imaju dijametralno suprotne zivotne principe. O jednoj sam nesto malo napisao jos tamo davno (mladi ambiciozni direktor koji je kroz ovaj ratni period obezbijedio lagodan zivot i svojoj djeci a ne samo sebi), a drugu nikad nisam spomenuo. Nas skolski kolega Majkic Milorad (sjedili u istoj klupi, cetiri godine tabanali od Rosulja do Tehnike i nazad, itd) , koji vec godinama zivi u Sloveniji, primjer je onog sto ja nazivam covjekom. Kada je rat stigao u nase krajeve, saznao sam kako se Milorad javljao staroj raji koja je ostala u Banjaluci i nudio se da pomogne. Raspitivao se za raju, nudio gostoprimstvo u svojoj kuci, itd.

Za Dusanku ne znam odakle je porijeklom. Mislio sam da je iz Banjaluke ali me ovaj zadnji komentar dovede u dilemu. Medjutim, kako je Banjaluka bila dovoljno mala da smo se skoro svi poznavali, makar samo iz vidjenja, Tibos mi mogao biti u pravu.

Monday, 22 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

SVEMOCNA Majkicka:
Blokirala Dom naroda BiH-a
www.ljiljan.ba/...majkic/dusanka-majkic-blokirala-dom-naroda-bih!
Tibos

Monday, 22 November, 2010  
Blogger co said...

Sa Interneta iz biografije Dusanke Majkic: Rođena 24.7.1952., u Tesliću. Diplomirala na Fakultetu poslovne ekonomije - Smjer preduzetnički menadžment u Banjoj Luci, 2006. godine (VSS, dipl. menadžer poslovne ekonomije).

Dakle, nije iz Majkic Japre, Vidim da je ‘vrlo mlada’ diplomirala, tako reci nedavno, na poznatim fakultetima manjeg entiteta, koji su poseban ugled stekli poslije rata. Poznam (odlicno) jednog (bivsi radni kolega) koji je doktorirao prije godinu-dvije a koji je vec odavno profesor na jednom od banjaluckih fakulteta.

Mozda jednog dana napisem nesto o njemu, vise zbog fakulteta nego zbog njega. A i zbog onih koji su mu dozvolili da predaje. Zao mi studenata.

Tuesday, 23 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Gospodine Co,
D .Majkic je vjerojatno diplomu stekla kao mnogi drugi visokoobrazovani kadrovi u tzv.Rs .O tome je bio -prije 2 godine-dug clanak u "Nasim danima"...Mnogi su dobili doktorate i u velikoj majci Rusiji preko noci...Ja sam se tada toliko smijao -citajuci taj clanak o glupostima i falsifikatima u vezi produkcije VSS kadrova i mr.i dr.diploma...u manjem blentitetu -da su mi suze isle na oci...
Mene to ne cudi jer je to u takvom rezimu normalno...Zar i Mira Markovic-Milosevic nije doktorirala iz marksizma plagirajuci svoju disertaciju:iz vise knjiga dr.sociologije je prepisala stranice i sastavila svoju disertaciju i tako dobila doktorat na Filos.fak.u Bgd-u...
U Bluci se i dans prizvode masovno VSS kadrovi i Mr. idr. "NAUKA"da bi nadmasili drugi blentitet po stupnju civilizacije i znanstvenog progresa...
Kako je novi vozd u Bluci-kako ga neki nazijaju fonfirer-jos je vise ubrzana proizvodnja VSS kadrova i umova..

tibos

Tuesday, 23 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Kad sam pisala prvi komentar o Majkicki, nije mi pao na pamet Nas Milorad.Valjda je to prirodno da se dvije tako razlicite osobe ne mogu nikako povezati.Tvoj tekst o Miloradu me bas obradovao i vratise se sjecanja na 40 god.mature.Ja nisam bila na 30-god niko me nije obavijestio a i 1997 i nije bila vrijeme za dolazak onih koji nisu ostali u BL od 92 god.
Stajali smo pred skolom kad se pojavio jedan zgodan, vitak, u prekrasnom odijelu, pocesljan, suncane naocale zadnji modni hit.
Nisam pomoslila da je to neko od nas.Tek kad se priblizio poznala sam naseg Majkica.Znala smo da je iz Majkic Japre (kod Sanskog mosta) i nikakve veze nema niti moze imati sa gospodjom.
Razgovor s njim ,kultura, maniri,susretljivost, jednom rijecju ugladjenost.
Valjda je odmah poslije skole otisao u Sloveniju.Zato ja volim ljeti sjesti pred "Palas" i prepoznavati dijasporu sva tri bosanska naroda.Svugdje gdje su odlazili morali su razbijati predrasude o zemlji iz koje dolaze.A bili su pod lupom svugdje.
Zato mi je uzivanje gledati ih kako su prihvatili sredinu iz koje dolaze.

U Subeniku ima malo mjestasce na moru Zablace.Nekad bio veliki kamp i puno turista.Kampa vise nema, ocito se vodi borba oko prava privatiziranje, pa je prazan i zapusten.Mi odemo cesto jer je to plaza nase porodice.Sad su tamo bosanske izbjeglice iz Varesa.Sirotinja koja zivi u Kninu ili Vrpolju.Otvore dusu, pricaju da ih je HVO natjerao da bjeze u Hrvatsku.Ako se pojavi koji domaci ne progovaraju.S nama pricaju bosanski tj maternji kako ih je majka naucila.Kad se pojave domorodci pate se sa tisucama, obiteljima, glede, unatoc.Zao mi bude jer ce ih jos dugo zvati Bosancima i nece ih voljeti.A njihov strah samo daje krila Majkickama, Paravlickama, Alickama (ministrica obrazovanja u FBH koja javno opravdava odvojenost u skolama sa hrvatskom,
i bosnjanskom djecom.Nestalo je ponosa kod ljudi ponosa da cjene sam sebe, pa ce ih i drugi cjeniti.Nema hrabrosti da im pokazas da si isti kao i oni.
Dodvoravanje svojim partijama i vlasti je bilo i u nase vrijeme.
Zato Milane meni ovaj blog dodje kao jedino mjesto gdje je bolja trenutna bolna istina nego vjecna dvolicnost i laz.
Napisi Milane o kolegi o kojem znas, jer je doslo vrijeme da ponovo , moramo uciti razlikovati ljude i neljude. (gospodja Fatima koju si upoznao u Sarajevu ima obicaj reci " u sto sprcah 80 god kad me svaka budala moze prevariti)
Pozdrav Saima

Tuesday, 23 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Kradja konja --nova moda u Bluci
Ovih dana u BiH stampi procitao sam ovaj tekst koji me mnogo nasmijao:
"Banjaluka-NBanjalucka policija uhapsila je u ponedjeljak uvece Marka Radetica(19)iz Lasktasa(kud bas iz Laktasa---tibos) zbog sumnje da je ukrao konja i mobilni telefon,potvrdjeno je u CJB Banjaluka.
Policija je u nedjelju oko 23 sata i 10 minuta u ulici Nikole Pasaci u Centru Grada zatekla nepoznatu licnost kako jase na konju.
---Ustanovljeno je da konj nije njegova svojina i da je rekao lazno ime i prezime,a poslije cega je uhapsen.
Kasnije je ustanovljeno da se rado o Marku Radeticu i da je konja i mobilni telefon ukrao u naselju Starcevica od Predraga Kostica---naveli su policiji.
Kako nezvanicno saznajemo M.Radetic je bio pijan ,a policajca je pitao zasto ga zaustavlja kada ide desnom stranom.
On je u kafani na Starcevici pio sa vlasnikom konja i izasao je da je mu kupicigare,a telefon je uzeo da telefonira djevojci--naveo je izvor blizak istrazi.G.O'"

tibos

Wednesday, 24 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Ne provodim puno vremena na kompjuteru ali ima nekoliko blogera koji mi redovno salju divnih materijala linkovima.
Drago mi je sto se pojavio TIBOS sa ovim svojim komentarima i nije stvarno je li neko anoniman iz nekih razloga,
ali je vazno da nam pise o nasoj svakodnevnici i glupostima koje nigdje nema osim u ovoj nasoj BIH.Zato uvijek asocijacija za Bosnu ide u onom Ovdje je i nemoguce moguce. Cijenim svakoga ko posveti svog slobodnog vremena da bar malo zasvijetli u ovoj ravnodusnosti.
Pozdrav Saima

Wednesday, 24 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

ha, ha, ha, Tibos,
bas si nasao dobar primjer kako i gdje se konji parkiraju i kradu;
Nego, je li bio placen parking za konja, je li imao dovoljno hrane u zobnici;
da li je bio pokriven da ne ozebe;

i kupi li momak konacno cigarete za konja ili vlasnika konja,
i pozva li djevojku na telefon?
To se ne zna, daj saznaj i te detalje,

Kr.

Wednesday, 24 November, 2010  
Blogger co said...

Kada smo kod Majkicke, evo i najnovije vijesti iz starog kraja o prijetecem pismu upucenom Miloradu Dodiku i jos nekolicini ‘politicara’ manjeg blentiteta:

… da je Policija RS preduzela mjere pojačnog obezbjeđenja predsjednika RS zbog prijetnji.

Direktor Policije RS je dodao da je prijeteće pismo Dodiku stiglo prije 15 dana, nakon čega je policija RS preduzela mjere da zaštiti ličnost, a kriminalistička policija istražuje odakle je pošiljka upućena.

Mediji u RS objavili su da je prijetnje smrću Dodiku, koji je i lider SNSD-a, uputio 8. novembra "Patriotski front BiH" i poslao ih na adresu Glavnog odbora ove stranke. Poruka je stigla faksom i u njoj se navodi da će "najveći fašisti svih vremena za BiH i bošnjački narod u najskorije vreme biti ubijeni".

U poruci su, takođe, navedena i imena visokih funkcionera SNSD-a Nebojše Radmanovića, Nikole Špirića, Milice Marković i Dušanke Majkić. …

Kad se radi o prijetnjama, moram priznati da me one uopce ne iznenadjuju. Mile i ostali su se zadnjih par godina toliko osilili da su se utrkivali ko ce biti veci nacionalista i ko ce vise povrijediti onu drugu stranu da me je cudilo da se vec odavno nisu nasli oni kojima je pukao film. Poznavajuci sta se desavalo u Bosni tokom rata devedesetih, cudio sam se da nema osveta jer nacinjeni su takvi zlocini kakvi se malo gdje dogadjaju. Ne bih da ih ovdje nabrajam jer svi to znaju. Onog momenta kada je Mile shvatio da ‘zapad’ ne namjerava da mu se suprostavi, otvoreno je poceo da prica o onome o cemu je godinama pricao samo sa njemu slicnim. Kao posljedica toga normalno je ocekivati reakciju sa druge strane, koju je, Mile vjerojatno i prizeljkivao kako bi mogao reci,’pa sta sam vam ja govorio’. Medjutim, mozda je u svojoj bahatosti previdio mogucnost da ima onih koji mu njegova vrijedjanja i omalovazavanja zlocina koji su doveli do stavaranja blentiteta u kojem je apsolutni gospodar nece oprostiti.

U to kolo se upetljala i Majkicka pa nije cudo da je i ona na istoj listi. Na listi su se dakle, nasli bivsi komunisti, koji su u relativno kratkom periodu postali najveci nacionalisti. U svemu ovome je najzalosnije sto ih vecina zitelja manjeg blentiteta podrzava.

Thursday, 25 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Srpska politika: Sve za Dodika, Dodika ni za šta
Vuk sa Cecom nešto ima...
Pripremile: e-Novine

Mislim da, ipak, Ceca diriguje, dok ostali plesu (pogledati spot na kraju clanka)
Kr.

Friday, 26 November, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Prije nekoliko dana nasa miljenica opet u Parlamentu , ali ovaj put svoj govor zavrsila ostro napominjuci da je RS trajna kategorija i da to svima bude jasno.
Danas u SA pregovaraju Dodik i Lagumdjija o tome kako drzava BIH treba da izgleda.
Juce ja kupila "Slobodnu Bosnu " i ne mogo odoljeti da prepisem dio mog omiljenog kolumniste S.Fetahagica.
Objasnjava da bi mi normalni gradjani trebali da trazimo cetvrt entitet.Evo dijelova:
"Ima jos pametnih ljudi koji vide kako nas sve ostale zavlace ovi konstitutivni narodi, uzeli fursat, pa se samo oni pitaju kako ce nam biti.A bit ce nam kao sto je i do sada bilo - nikako, ne mozemo da se maknemo s puta koji nikuda ne vodi.Pa je doslo vrijeme da se i mi nesto pitamo, a ima nas bukadar.17 nacionalnih manjina , onih sto se pisu da su Bosanci, a zabranjeno je da se tako izjasnjavaju, pa tu su onda djeca iz mjesanih brakova, kojima je tesko da se opredijele izmedju nacije oca i nacije matere,te na kraju oni sto im je dozlogrdila nacija i nece nikome da se priklone.Sve u svemu ima nas takvih najmanje frtalj, a svi su otjerani u rupu materinu......

Nastavice se..

Saturday, 04 December, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Treba ostro reagovati na medije koji prenose bedastoce Rajka Vasica i Dusanke Majkic.Moraju se spasavati Srbi, jer ce mnogi pomisliti da je po Rajku i Dusanki ovaj narod posandrcao.Nas zadatak iz cetvrtog entiteta je da se zauzmemo kako bi nasi narodi ocuvali svoje dostojanstvo.Pa kad se cuje sta govore pristase Dagana Covica, moze se pomisliti da su svi Hrvati pod Hitlerovom zastavom.Takodje treba odbraniti konstitutivni bosnjacki narod od reisa Mustafe Cerica koji se bezocno petlja u sve i svasta
(Od Silajdzica se sam odbranio- moj licni komentar).
Takodje je potrebno da od clanova cetvrtog entiteta , od onih koji bi bili na nekim funkcijama, budu osim postenih i skromni, i pametni, strucni i vrijedni.A ne da nam se desava da vode glavnu rijec oni koji ne znaju da rijeci poredaju tako da bi bile razumljive.Nas clan treba da vodi racuna o sebi ali i onima koje predstavlja.
Sadasnja situacija je veoma teska, jer onaj ko u toru najvise bleji , toga cesto postavljaju na vazno mjesto.A onaj koji u drugom toru muci, toga ce dok jos moze Mustafa Mujezinovic postaviti u odgovornu fotelju za direktora.U trecem jatu gdje gacu, ona curka koja je najglasnija dobice funkciju da najcesce gace u parlamentu.Vazno je nadjacati sve te zvuke, a progovoriti ljudskim glasom, da svi narodi razumiju, a i oni pojedinci koji ne pripadaju bezglasnim narodnim masama.
Nikako mi ne mozemo napredovati, ukoliko na vlast ne dodju oni posteni i vrijedni, koji su odbaceni od konstitutivnih naroda.A valjda ce doci vrijeme kad nam kolektivni narodi nece upravljati nasim zivotima."

Ovde da nije "slobodne Bosne" ljudi ne bi imali pojma da postoji u SA Sead Fetahagic.Obzirom da je on iz jednog konstitutivnog naroda a zena iz drugog.... dalje se fucka.
Pozdrav Saima

Saturday, 04 December, 2010  
Blogger co said...

Kad Saima spomenu cetvrti entitet, podsjeti me to na dane kada su Bosnom vrsljali kojekakvi ‘emisari’ iz Evrope i donosili prijedloge o njenom buducem uredjenju. I tada su na papiru bila samo tri naroda i entiteti / kantoni pravljeni na toj osnovi.

Sjecam se kako sam sa svojim komsijama Tirama znao sjediti i razgovarati o tim dogadjanjima i kako smo se pitali zasto u tim prijedlozima nema kantona za one ostale. Bili smo ubijedjeni da bi taj kanton bio najnapredniji jer bi se u njemu okupili oni kojima nacija i vjera nije najvaznija stvar u zivotu i koji su se uzdali samo ‘use i u svoje kljuse’ a nisu racunali na privilegije koje im donosi pripadanje odredjenoj etnickoj skupini ili politickoj partiji. Vjeravao sam tada da takvih ima mnogo iako mi je bilo jasno da je to bilo samo nase mastanje, daleko od surove stvarnosti.

Sada, skoro dvadeset godina nakon tih dogadjaja, nisam ubijedjen da onih koji bi se odlucili za cetvrti entitet ima mnogo. Desio se rat, zlocini, protjerivanja, ljudi su se razasuli po cijelom svijetu, a dosta onih koji su nekada razmisljali o cetvrtom kantonu / entitetu su ‘prisli’ svom stadu i pod budnom su paskom svojih pastira. Osjeca se to na svakom koraku, u to sam se licno uvjerio vec nekoliko puta. Mnogo onih koji nekada nisu posebno marili za Bozice, Bajrame ili slave, i kojima su te svetkovine bile samo lijepi obicaji koje su upraznjavali njihovi roditelji, sada ne misle tako. Zbog toga mislim da je Sead jedan od onih rijetkih koji jos uvjek vjeruju da stvari nisu onakve kakve jesu i da jos uvijek zivi u nekom drugom vremenu koje se nikada nece vratiti. Ali neka je tako, jer lijepo je bar cuti da jos ima onih koji misle svojom glavom i kojem mozak nije ispran kao sto se to desilo sa velikom vecinom. Jer daleko je veci broj Majkicki nego Fetahagica i to se ne moze poreci.

Saturday, 04 December, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Majkicka FANATICNI BORAC BOTONIRANJA DEJTONSKE BOSNE....
Slucaj"Sejdic-Finci":
---Djelimicna ili sira reforma Ustava BiH-a...
---Ako BiH ne provede Odluku Suda u Strazburu,moze biti iskljucena iz Vijeva Evrope...
---"Nema otvaranja paketa ustavnih promjena.Za nas znaci implementacija presude Sejdic i Finci - i tacka".,kaze Dusanka Majkic,ia SNSD-a

Tuesday, 07 December, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Krece se na bolje:
Poznata lica se trude:

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Banjaluka-domacin-dogadjaja-godine-73851.html

Kr.

Saturday, 11 December, 2010  
Anonymous Anonymous said...

IRON LADY rezime laktaskog kasapina Dusanka Majkic je u maju otisla u penziju i uzelela otpremninu od 28.000 Km,a zatim se ponovo aktivirala kao poslanik da bi nastavila svoju sovinisticku propagandu protiv Bosne!
Majkicka je u 2013.god imala najvecu platu u Parlamentu BiH-a od 7.363 KM!?
O etici i karakteru Majkice i njenog protektora donijece sud historija na osnovu mnobrojnih
cinjenica i dokumenata..."KARAKTER JE COVJEKOVA SUDBINA"

Babo iz Amerike

Thursday, 02 July, 2015  
Blogger co said...

Čudi me da u BiH ne bi više reakcija na najnoviju vijest o Majkićki. Izgleda da me više ništa ne može iznenaditi. Hajde što se ja nisam javio sa svojim komentarom na blogu ali šta je sa onima koji su odradili cijeli radni vijek pa sada prime 500KM ili manje mjesečno. Zar se ne osjećaju prevarenim i poniženim. Zar nacionalističko Majkićkino lupetanje vrijedi 7000KM mjesečno? Kakav je to zakon i ko ga je donio koji „narodnim predstavnicima“ u organima vlasti garantira šest prosječnih plaća pri odlasku u penziju? Zar „narodni poslanik“ koji ne priznaje BiH kao svoju državu i koji veoma često bojkotira sjednice prema zakonu može za to dobiti plaću? Zar je narod zaista toliko glup da ga ovakvi prevaranti kao Majkićka mogu otvoreno vući za nos? Šta na sve ovo reći? Ovce treba šišati jer ništa drugo nisu ni zaslužile.

Thursday, 09 July, 2015  
Anonymous Anonymous said...

Ti Co k'o da si sad otkrio Ameriku. Pa saznanje o narodu te iznenadjenje. Od trenutka kad je banda harala po Banjaluci a svi koji su nesto mogli uciniti bježali, kao da nakon dvadeset pet godina narod nesto moze promijeniti.
Rekli jednom umjetniku da u tri rijeci opise sadašnju BIH.
On odgovorio " samo u tri rijeci - e onda u tri p.... Materine."
Pozdrav Saima

Friday, 10 July, 2015  

Post a Comment

<< Home